A Breszt elleni játékra építenének

  • Telekom Veszprém
  • 2018.02.22
  • 19:56
Sorsdöntő találkozót vív Flensburgban vasárnap délután (17.00) a Telekom Veszprém. A Breszt elleni kiütéses győzelem két sikerkovácsa, Mikler Roland és Nagy László osztotta meg várakozásait portálunkkal.

Az már két körrel a csoportkör vége előtt eldőlt, hogy Paris Saint-Germain nyeri a férfi kézilabda Bajnokok Ligája „B” jelű nyolcasát, így Karabaticék jutnak automatikusan Európa legjobb nyolc együttese közé. A csoportmásodik helyért azonban még hárman is versenyben vannak: a Telekom Veszprém, a THW Kiel és az SG Flensburg-Handewitt hármas holtversenyéből derül ki, ki kaphat majd ­– a papírforma szerint – könnyebb ellenfelet a legjobb tizenhat között.

Ahhoz, hogy biztosan a mieink fussanak be a második helyre, a hibátlan teljesítmény mellett még az is szükséges, hogy a Kiel pontot hullajtson a Kielce vendéglátójaként vagy párizsi túrája során. A flensburgiakkal szemben már egyszerűbb a képlet: ha Lékaiék vasárnap (17.00) megverik a 2014-es BL-győztest a Flens-Arénában, akkor biztosan előttük is zárják a csoportot.

Mikler Rolandot és Nagy Lászlót csapatuk csütörtök délutáni tréningjét követően szólaltattuk meg a sorsdöntő találkozóval kapcsolatban.

A Veszprém múlt hétvégi BL-fellépésén parádés formában védő Mikler szerint a fehéroroszok elleni eredmény nem tükrözi hűen, hogy milyen nehéz mérkőzést vívtak a Breszttel a Veszprém Arénában. Véleménye szerint az is közrejátszott csapata látványos formajavulásában, hogy szemben a kieli találkozóval, ezúttal egy egész hetet a felkészülésre tudtak szánni. – Összeszokottabban működött előttem a védelem, ami mindig megkönnyíti a munkám – tért ki saját, 48%-os mutatójára.

– Ha valaki tudja segíteni a munkánkat, akkor az Ljubomir Vranjes – utalt Mikler arra, hogy a Telekom jelenlegi mestere épp a vasárnapi riválistól tette át székhelyét a királynék városába. – Pokoli gyors kézilabdát játszik riválisunk, amely nagyon jól használja szélsőit, akik rendre jó százalékkal értékesítik lehetőségeiket. Ezért sorsdöntő lehet, hogy felállt fal elleni játékra tudjuk kényszeríteni őket. A Lauge, Mahé, Gottfridson, Mogensen négyes hasónló stílust képvisel támadásban, sok betörésre lehet számítani tőlük. Arra kell törekednünk, hogy a védelmünktől ne is lássák a kapunkat. Egy biztos, még egyszer nem csinálhatjuk meg azt, amit Kielben, ahol tálcán kínáltuk a jobbnál jobb ziccereket az első játékrészben – összegezte várakozásait Mikler.

A Telekom egy sebességi fokozattal feljebb kapcsolt a Breszt ellen. Mikler ezzel kapcsolatban elárulta, ez a kapusok munkáját is érinti: a labdát kapott gól és sikeres védés után is villámgyorsan játékba kell hozni, s minél több gyorsindítást rendelt kapusaitól a svéd mester.

Nagy László szerint a Breszt ellen mutatott agresszív védekezés lehet a siker kulcsa a németek ellen. – A Flensburg rendkívül gyors kézilabdát játszik, ezért nem elég gyorsan, kompaktan is kell visszazárnunk hátul. Támadásban pedig a labdaeladásokra kell különösen odafigyelni. Ha a lerohanásokat minimálisra tudjuk szórítani, akkor biztosan partiban leszünk velük – húzta alá a mieink csapatkapitánya, aki úgy véli, együttese játékszisztémája nem, csak a terhek elosztása és a védelem agresszivitása változott a korábbiakhoz képest.

Tabellák
Férfi kézilabda NB I, 2017/18
1. Telekom Veszprém 42
2. MOL-Pick Szeged 40
3. Grundfos Tatabánya KC 33
4. Balatonfüredi KSE 32
5. Sport36-Komló 22
6. CYEB Budakalász 20
7. Csurgói KK 18
8. Dabas KC VSE 18
9. Eger SBS Eszterházy 17
10. Ceglédi KKSE 14
11. Ferencvárosi TC 11
12. B.Braun Gyöngyös 9
13. Váci KSE 8
14. Orosházi FKSE- LINAMAR 6
utolsó módosítás 2018. március 14. 20:29
tovább »
Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, 2017/18
1. Paris Saint-Germain 23
2. Telekom Veszprém 18
3. SG Flensburg-Handewitt 18
4. THW Kiel 16
5. Kielce 15
6. Meskov Breszt 10
7. RK Celje 7
8. Aalborg Handbold 5
utolsó módosítás 2018. március 04. 21:41
tovább »