Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C

A kézisek mellett atléta és úszó lett 2017 legjobbja

2018. február 21. 20:56
Kéri Bianka és Rasovszky Kristóf az év sportolója, a Telekom Veszprém a legjobb csapat – 2017 kitűnőségeit jutalmazták a hagyományos városi sportévnyitón szerda este a Veszprém Agórában.

Akárcsak az elmúlt két esztendőben, idén is a Veszprém Agórában rendezték a hagyományos sportévnyitót, ahol a 2017-es évben kiemelkedően teljesítő utánpótláskorú és felnőtt veszprémi sportolókat, edzőket, sportvezetőket és csapatokat díjazták.

Kezdődhet az uszodaépítés

Porga Gyula köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a három alappillér, a szabadidő-, az utánpótlás- és a versenysport egyaránt fontos a város életében, hiszen egyik sem létezik a másik nélkül. Mint fogalmazott, a 2017-ben elért eredményeknél is gazdagabb a veszprémi sportélet, hiszen sportsikerek minden egyes tornaórán, edzésen születhetnek.

Veszprém polgármestere emlékeztetett, hogy az önkormányzat által biztosított sporttámogatás összege 2010 és 2018 között csaknem megduplázódott. – Ez nem a mi, hanem az önök sikere, hiszen ezt a progresszív emelést Önök kényszerítik ki tőlünk az eredményeikkel – fordult a jelenlévőkhöz.

A városvezető ígéretet tett a sportlétesítmények fejlesztésére. – A veszprémi sport teljesítménye sokkal erősebb, tartalmasabb, mint amilyen a város sportinfrastruktúrája. Méltatlan körülmények között működnek ma sportegyesületek Veszprémben, amin változtatni kell – húzta alá.

Elhangzott, hogy a leginkább várt beruházás, a sportuszoda építése hamarosan (március-áprilisban) megkezdődhet. A nézőtérrel ellátott létesítményben a tízpályás, 50 méteres medence mellett egy 33 méteres, s egy bemelegítő medence is épül. Korszerű, minden igényt kielégítő stadiont kapnak az atléták új futófolyosóval és dobócentrummal. A torna-, valamint a küzdősportok képviselői is vadonatúj létesítménybe fognak költözni. Az aréna befogadóképességét pedig 8000 fő fölé kívánják vinni – amely mellett a tervek szerint egy munkacsarnok is épülne –, hogy a megyeszékhely otthont adhasson valamelyik nagy világverseny csoportmeccseinek. Mindezek mellett tervben van még egy jégkorongozásra alkalmas létesítmény, valamint egy kosárlabdaliget kialakítása.

„Kicsik” és „nagyok” elismerése

A színvonalas műsorszámokban gazdag ünnepségen elsőként a Veszprém Város Sportjáért díjakat adták át. Elismerésben részesült Szokolai László, a Balaton Úszó Klub vezetőedzője és ügyvezetője; Borbély Ferenc, a Magyar Kerékpáros Szövetség utánpótlás válogatott keretének és a Veszprémi Spartacus Sportegyesület edzője; valamint Kupcsik László, huszonháromszoros világbajnok, tizennyolcszoros Európa-bajnok erőemlő, a TOP-GYM SE elnöke és edzője.

A 2017-es évben nyújtott kimagasló sportteljesítményeik alapján a város szenior kiválóságait is díjazták: Gosztolai Mária (atlétika, VEDAC), Strommer László (Veszprémi Sportmászó egyesület), dr. Schindlerné Kis Katalin, Simon Csaba (mindketten a TOP-GYM SE erőemelői) és Veres Szabolcs (úszás, Veszprémi Szivárvány SE).

A tavalyi év utánpótláskorú sportolóit is jutalmazták: Bartos Bonita Kíra (karate, Veszprémi Shotokan Karate Club), Pintér Norbert (tékvandó, Veszprémi Taekwon-do SE), Laczkó Benedek, Nagy Gergő (mindketten a Centrum DSE birkózói), Kereszturi Viktória (íjászat, Bakony Íjász SE), Kavalecz Lara (torna, Veszprémi Torna Club), Kövér Fanni (atlétika, VEDAC), Strommer Soma (sportmászás, Veszprémi Sportmászó Egyesület). A fallabdázó Pikler Csanád pedig polgármesteri különdíjat kapott.

Kéri Bianka és a Telekom Veszprém is megvédte címét

Az év női sportolója kategóriában harmadik helyen végzett Kocsis Barbara (kendó, Bakony Kendo és Iaido Club, edző: Balogh Tibor), második lett Bécsi Nikolett (kick-box és tékvandó, Veszprémi Thai-Box SE, edzői: Körmendi Ferenc és Vajky László), a 2017-es év legjobb női veszprémi sportolója pedig akárcsak tavaly, idén is Kéri Bianka (atlétika, VEDAC, edző: Tóthné Stupián Anikó) lett.

A férfiaknál harmadik lett Gyömrei Máté (sportmászás, Veszprémi Sportmászó Egyesület, edző: Strommer László), második helyen végzett Kónya Ádám (sífutás, Veszprémi Sí Egylet, edző: Szabó László), az esztendő legjobb férfi veszprémi sportolójának pedig Rasovszky Kristófot (úszás, Balaton Úszó Klub, edző: Szokolai László) választották.

A csapatoknál a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém férfi kosárlabdacsapata (vezetőedző: Mérész Csaba, csapatkapitány: Helmeczi András) állhatott fel a képzeletbeli dobogó harmadik fokára. A gárda a 2016/17-es bajnokságban elsőként zárta az alapszakaszt, a rájátszásban pedig a második helyet szerezte meg, ami a klub történetének legjobb eredménye. Második helyezett lett az 1. Futsal Club Veszprém (vezetőedző: Madarász János, csapatkapitány: Tatai József), amely az NB I 2016/17-es idényében a negyedik helyen zárt. A legjobb csapat ezúttal is a Telekom Veszprém lett (vezetőedző: Ljubomir Vranjes, csapatkapitány: Nagy László). Városunk világhírű kézilabdacsapata 2017-ben huszonötödik alkalommal lett magyar bajnok, s huszonhatodik alkalommal hódította el a Magyar Kupát, a Bajnokok Ligájában harmadik helyen zárt.

A díjakat Porga Gyula mellett Halmay György, a Köznevelési, Ifjúsági és Sport Bizottság elnöke és Ovádi Péter, önkormányzati képviselő, a Fidesz választókerületi elnöke adta át.

Az ünnepség állófogadással zárult, melyet Naményi Miklós, a veszprémi kosárlabdacsapat elnökének pohárköszöntője vezette fel.

Idén is Önök döntöttek az év sportpillanatáról

Immár kilencedik éve választhatta meg a sportszerető közönség az év veszprémi sportpillanatát, ezúttal három mértékadó városi hírportál – vehirsport.hu, veol.hu és hajraveszprem.hu – közös szavazófelületen.

A harmadik legtöbb voksot a VEDAC gerelyhajító pályájának megújítása kapta. A második helyet a Telekom Veszprém érdemelte ki BL-bronzérmével. A legemlékezetesebb pillanatot pedig a szurkolók véleménye szerint a Balaton ÚK olimpikonja, Rasovszky Kristóf szolgáltatta, aki a nyíltvízi vb-n végérvényesen berobbant sportága felnőtt elitjébe.


Galéria
Sportévnyitó 2018
Zatkalik Dávid
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.