Dolgoznak tovább

  • Hoya-Pannon Egyetem Veszprém
  • 2018.02.20
  • 07:31
  • veszpremkosar.hu
Nem törődik a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém a tabellán elfoglalt pozíciókkal, komolyan veszi tehát a február 23-ára (péntek, 17 óra) kiírt hódmezővásárhelyi csatáját; kosárlabdázóink rátennének egy lapáttal a közelmúltban mutatott hullámzó teljesítményükre.

A mieinket az NB I/B Piros csoport előző fordulójában nehéz feladat elé állította a Nagykőrösi Sólymok SE, a vendégek már a bajnoki elején igazolták, hogy jó formában vannak. A bakonyiak egy darabig idegesen pattogtattak, rossz megoldásokat választottak – lassan ocsúdtak fel a hidegzuhanyból. Ám mikor felvették az üzemi hőfokot, elkezdtek ülni a kinti dobásaik. Idővel még figyelmesebbek és összeszedettebbek lettek, és a saját játékukat tolták az előtérbe. A fordulás után agresszívebbek lettek a Pest megyeiek, kizökkentették a helyi kedvenceket a ritmusukból, de a távolról „operált” egyetemisták hamarosan rendezték a soraikat. A hajrában a terheket egymás között jól elosztott Hegedűs Gergelyék pontosabbak és koncentráltabbak voltak a „sólymoknál”, ennek köszönhetően dőlt el az esemény (87-78).

Hódmezővásárhelyre látogat a Veszprém

A tizenhárom győzelemmel és négy vereséggel a második helyen álló HOYA-mezesek ősszel már elbántak a soron következő riválisukkal, a Hódmezővásárhelyi Kosársuli SE csak egy ideig tartotta velük a lépést. Körtélyesi Gergelyék később sem lassítottak, híveik örömére, közönségszórakoztató műsorral, rohanós tempókosárlabdával szolgáltak. A folytatásban azért lazítottak a gyeplőn, az ellenfél is bizonyította, hogy nem vehetők fél vállról, ám egy még szigorúbb védekezéssel sikerült meglepni őket: a megszerzett labdákkal könnyű kosarakat dobtak. A produkciójuk duzzadt az önbizalomtól, az első félidő végén állandósult a húsz pont körüli különbség. A hazaiakat szerencsére nem altatta el a nagy előny, mert kemény védekezéssel újabb csapdába terelték a becsületükért küzdött alföldieket. Mivel a záró felvonás a huszonkilenc pontos vezetésükről indult, a végén visszavettek a tempóból, már nem törték úgy magukat – amivel élt is a másik oldal (98-80).

A vetélytárs immáron a blokk sereghajtója, a négy diadaluk mellett tizennégy „zakót” számlálnak. Idén mind a hat fellépésüket elvesztették, legutóbb a Knipl Kft. Bonyhádi KSE pályáján véreztek el (93-90). Az együttesükben Szabó Péter, Varga Zalán és Gajic Nemanja a kulcsember, de hiba lenne csak rájuk figyelni, illetve az alakulatukat lebecsülni.

– Most jöhetnénk azzal, hogy a felek nincsenek egy súlycsoportban, ám ha így gondolkodnánk, becsapnánk magunkat, igenis komolyan vesszük a találkozót – mondta Mérész Csaba vezetőedző. – Ha ugyanis nem figyelünk megfelelően a párharcra, könnyen megfricskázhatnak bennünket, mi pedig éppen arra törekszünk, hogy a Csongrád megyeiek behódoljanak nekünk. Az előző mérkőzéseink rávilágítottak arra, hogy a még jobb eredményekért tovább kell dolgoznunk. Az elmúlt napokban szép csendben tettük a dolgunkat. A védekezést illetően most is kellően erélyesnek kell lennünk, nem ajándékozhatunk az ellennek tiszta dobóhelyzeteket. Amennyiben jól reagálunk a történésekre, jó tempóban és koncentráltan pattogtatunk, valamint csapatjátékra törekszünk, akkor kivitelezhetjük azt, amit szeretnénk. Vagyis a legutóbbinál jobb és élvezetesebb kosárlabdát adhatunk elő, amivel megágyazhatjuk a sikerünket.

Tabella
Férfi kosárlabda NB I/B Piros-csoport
1. OSE Lions 41
2. HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 38
3. Tehetséges Fiatalok Basketball 37
4. Nyíregyháza Blue Sharks 36
5. Vasas Akadémia 34
6. PVSK-Kronosz Kiadó 32
7. MTK Törökbálint 33
8. MEAFC 33
9. Nagykőrösi Sólymok KE 32
10. Budapesti Honvéd SE 31
11. Calle Pubfood Békés 28
12. Vásárhelyi Kosársuli 28
13. Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 28
14. Bonyhádi KSE 28
utolsó módosítás 2018. március 19. 21:22
tovább »