Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
8°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
8°C

Nagyot játszottak az U20-asok, pontot raboltak a PLER-től

2018. február 17. 21:10
Izgalmas végjátékban igazságos döntetlent ért el a Telekom Veszprém U20 a PLER-Budapest ellen a másodosztályú férfi kézilabda-bajnokság szombati találkozóján.

Igen komoly csata várt szombat este Gulyás István és Tombor Csaba edzők legénységére. A Telekom Veszprém U20-as alakulata a néhány éve még stabil NB I-es szereplő PLER-Budapest együttesét fogadták a Tüzér utcai sportcsarnokban.

Nem a hazaiak szája íze szerint kezdődött a találkozó: Vízler, Bak és Nagy is könnyedén játszotta át a veszprémi hatosfalat (3. perc: 0-3). Borzas lőtt át kiválóan, de rögtön érkezett a válasz a túloldalról. Úgy tűnt, csak egy kis idő kellett a veszprémi védőfalnak, amely „üzemi hőmérsékleten” már rendre meg tudta akasztani a fővárosiak támadásszövését. Meg is lett ennek az eredménye: Dávid, Borzas és Szakály révén egyenlített a Telekom U20 (4-4). Sőt, Vass hetese, majd Borzas közbelövése után már a PLER futhatott az eredmény után (11. perc: 6-5).

Szakály hibázott hetest, de a kapuban remeklő Nagy védésével újabb hazai találatnak örülhetett a publikum: Kristóf találta meg Dávidot remek labdával a hatos vonalon. Horváth és Patyi faragta a távolságot, az emberelőnybe kerülő „kis Telekom” azonban ismét kettőt tett közé. Mindezt úgy, hogy újabb büntető akadt el az ellenfél kapusában (18. perc: 9-7).

Kristóf már a harmadik veszprémi büntetőt vétette el, s ezúttal a vendégek dupláztak emberfórban (21. perc: 10-9). Kiegészültek a hazaiak, s csak ennyi kellett, hogy ismét összeálljon a játék: Hanák duplázott, Süle találatával pedig már néggyel is meglépett a „kis Veszprém” (25. perc: 13-9). Apró és Bujtár a vendégoldalról, Borzas és Szakály a másik térfélen célzott pontosan, így maradt a négygólos előny a szünetre (15-11).

A második játékrészt is a vendégek indították eredményesebben: 2-5-ös szériával máris ott lihegtek Borzasék nyakán (39. perc: 17-16). Szakály nagyon fontos pillanatban már bevágta hétméteresét, de a Telekom tanácstalan támadójátékát két gyors fővárosi gól büntette, új meccs kezdődött a 42. percben (18-18).

Borzas és Szakály is tett róla, hogy övéinél maradjon az előny, de rendre érkezett válasz ellenoldalról, sőt, az emberelőnyben játszó PLER 0-3-as rohammal magához ragadta a vezetést is (53. perc: 20-22). Szakály vágta be újabb büntetőjét, majd Süle maradt higgadt fontos pillanatban, tanítani való mozdulattal pörgette el Tóth mellett a játékszert betörés után. Egállal fordultak a felek az utolsó öt percre (22-22).

Szél is hozzátett egy fontos ziccer hárítást, s mindkét oldalon a védőmunkára került nagyobb hangsúly a folytatásban. Borzas lehetetlen helyzetből szerzett bombagólt, kicsivel több, mint egy perccel a vége előtt. Az ellenakcióban Nagyról maradtak le a hazai védők, így fej-fej mellett érkeztek meg a csapatok az utolsó minutumra. Borzas lövése a kapufáról vágódott mellé, Perger Zsolt pedig rögtön kikérte idejét. A Telekom túlélte a hátralevő huszonhat másodpercet, s megérdemelten tarott otthon egy pontot (23-23).

Férfi kézilabda NB I/B Nyugati-csoport, 16. forduló:
Telekom Veszprém U20–PLER-Budapest 23-23 (15-11)
Veszprém, Tüzér utcai sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Natkai, Szalay.
Telekom Veszprém U20: Nagy B. – Szakály 7 (2), Dávid 2, Kristóf, Borzas 7, Süle 3, Ernei 1. Csere: Szél (kapus), Hanák 2, Forgács, Vass 1 (1), Czeglédy, Somogyvári, Kovács L., Kurucz, Kőhegyi. Edzők: Tombor Csaba-Gulyás István.
PLER-Budapest: Kránitz – Bujtár 3, Farkas 2, Bak 6, Schmidt, Nagy Sz. 5, Vízler 1. Csere: Tóth N. 1 (kapus), Tóth B., Mezei, Ferencz, Bordács 1, Patyi 1, Horváth D. 3, Vízi. Vezetőedző: Perger Zsolt.
Hétméteresek: 12, ill. 8 perc.
Kiállítások: 6/3, ill. 2/1.

Edzői értékelés

Gulyás István: – Két teljesen ellentétes félidőt játszottunk. Az első játékrészben okosan, szép kézilabdát játszottunk, volt minek tapsolni. A második pont az ellenkezője volt, görcsös szenvedést láttam a fiúkon. Nem tudom, miért fogyott el a lendületünk, ezt ki kell találnunk a folytatásra. A végén igazságos döntetlen született, amivel úgy vélem, mindkét fél elégedett lehet.

Zatkalik Dániel
Események
Sorozat
férfi kézilabda NB II Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Budai Farkasok
Vendég
Telekom Veszprém U21
Időpont
2020. február 29. 18:00
Helyszín
Budaörs, Városi Sportcsarnok
Eredmény
21-28
részletek
Sorozat
férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Telekom Veszprém U21
Vendég
Pécs
Időpont
2020. március 6. 19:30
Helyszín
Veszprém, DEVM Sportcsarnok
Eredmény
34-27
részletek
Sorozat
férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Szigetszentmiklós
Vendég
Telekom Veszprém U21
Időpont
2020. március 11. 19:30
Helyszín
Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok
Eredmény
28-26
részletek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.