Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C

Tizenegy éremmel tértek haza a szumósok

2018. február 14. 21:13 // Forrás: Janku Ferenc
Remekül szerepelt a Centrum SE utánpótlás korosztályú szumó csapata a Dunaharasztiban megrendezett válogatón és országos bajnokságon.

A tavaszi szezon egyik kiemelt fordulója zajlott Dunaharasztiban, ahol tizenöt csapat közel 170 regisztrációját rögzítették a szervezők. A veszprémi Centrum SE tizenegy fővel érkezett a megmérettetésre, akik közül hárman is most először léptek a dohyora, azaz a speciális szumó küzdőtérre. Közülük külön említést érdemel Boros Noel, akit egészen az elődöntőig senki sem tudott megállítani, ott azonban összekerült csapattársával, Nagy Patrikkal, aki nagyobb rutinjával legyőzte őt.

Nagy Patrik és Boros Noel a dobogó tetején - Fotó: Centrum SENagy Patrik és Boros Noel a dobogó tetején - Fotó: Centrum SE

A csapat legeredményesebb versenyzőjének az előzőekben említett Nagy Patrik bizonyult, aki nagyon szép győzelmekkel menetelt a döntőig és ott magabiztos és összeszedett küzdelemben győzte le ellenfelét, így bajnokként állhatott a dobogóra.

Az U16-os korosztályú Pallósi Bence is aranyérmesként végzett a versenyen, ám ez nem volt neki elég, s egy barátságos gálamérkőzést is bevállalt. Ebben az volt a különleges, hogy ellenfele egy 25 évvel idősebb felnőtt volt. Bence bátorsága és vagánysága kifizetődött, hiszen viszonylag rövid küzdelem után legyőzte riválisát.

Nagy Patrik és Pallósi Bence tehát első helyezett lett. Kis Máté és Jámbor Kristóf másodikként zárt. Boros Noel, Molnár Gergő, Kék Milán, Koszorús Levente, Jámbor Levente, Nagy Gergő Donát és Böröndi Roland harmadik lett. Utóbbi ob-helyezést is szerzett.

A következő forduló március elején lesz, ahol ismét egy lépéssel közelebb kerülhetnek szumósaink az ob-győzelemhez – mondta el Janku Ferenc, a csapat edzője.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.