Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Együttműködési megállapodás kötött az MLSZ a katari szövetséggel

2018. február 14. 9:35 // Forrás: MTI
Együttműködési megállapodást kötött a magyar (MLSZ) és a katari (QFA) labdarúgó-szövetség vezetősége Dohában.

A QFA honlapjának beszámolója szerint az MLSZ-t Csányi Sándor elnök, Berzi Sándor alelnök és Vági Márton főtitkár képviselte a megbeszélésen.

A megállapodás tartalmazza például az edzők oktatását, a játékosok és a játékvezetők kölcsönös fejlesztését, az utánpótlás-nevelési ismeretek cseréjét, és rendelkezik a válogatottakkal kapcsolatos együttműködésről is.

Berzi Sándor hangsúlyozta, hogy a két szövetség közötti kooperáció már hosszú ideje létezik, ezt bizonyítja a játékvezetői csereprogram is.

"Az aláírási ceremónia csupán formalitás volt, hiszen mélyen gyökerezik és már évek óta jól működik a kapcsolatunk a QFA-val" - nyilatkozta az alelnök.

Hozzátette, rácsodálkozott a katari létesítményekre, amelyek az időjárásnak köszönhetően lehetővé teszik azt is, hogy a téli időszakban magyar csapatok ideális körülmények között edzőtáborozhassanak a közel-keleti országban, míg a katari együttesek nyaranta látogathatnának Magyarországra.

Utánpótlás-szinten már zajlanak megbeszélések barátságos meccsekről, és a felnőtt válogatottak is megmérkőzhetnek egymással, ha a Nemzetek Ligája miatt sűrűvé vált idei program lehetővé teszi.

A 2022-es világbajnokságnak Katar lesz a házigazdája.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.