Így folytatódik az alapszakasz után a futsal NB I

  • 1. Futsal Club Veszprém
  • 2018.02.05
  • 21:09
  • MLSZ
Még öt forduló van hátra a futsal NB I alapszakaszából, majd kettéválik a mezőny a rájátszásra, a végső helyezésekről pedig helyosztók döntenek tavasz végén.

Az mlsz.hu hétfői cikkében emlékeztetett: ebben az idényben megváltozott a férfi futsal NB I lebonyolítása, az új rendszerben várhatóan jóval kiélezettebb, izgalmasabb lesz a bajnokság hajrája. Az izgalmas tavaszi szezon esélyét növeli, hogy négy csapat is nyíltan bejelentkezett a bajnoki döntőre, ahová idén hosszabb út vezet, mint az előző idényekben.

A tíz NB I-es csapat az alapszakasz 18. fordulója után két ötcsapatos csoportra válik ketté, az egyikben a tabella 1., 4., 5., 7. és 9. helyezettje, a másikban a 2.,3., 6., 8. és 10. helyezettje szerepel majd. A csapatok bónuszpontokat kapnak az alapszakaszban elért helyezésüknek megfelelően (ld. lent).

Tizenhárom forduló után ötödik az 1. FCV

A két csoportban nyolc-nyolc mérkőzést rendeznek oda-visszavágós alapon, majd következik a bajnokság harmadik szakasza, a helyosztók: a két csoportelső a bajnoki címért játszik három nyert meccsig tartó párharcot, míg a másodikok a bronzéremért, a harmadikak az 5. helyért, a negyedikek a 7., az ötödikek pedig a 9. helyért küzdenek meg egymással két nyert meccsig tartó párharcban. A bajnokság 10. helyezettje kiesik az élvonalból, a 9. osztályozón harcolhatja ki a bennmaradást.

Tizenhárom forduló után az MVFC Berettyóújfalu áll az élen harminc ponttal, a címvédő Rába ETO lemaradása mindössze egy pont. Az 1. FC Veszprém jelenleg a tabella ötödik helyén áll tizenkilenc egységgel.

A helyosztók május végén kezdődnek, a bajnoki cím három nyert meccsig tartó párharcban, legkésőbb június 15-ig dől el.


A bajnokság középső szakaszának beosztása és a kapott bónuszpontok:

A-csoport

Alapszakasz
1. helyezett → 6 pont
4. helyezett → 4
5. helyezett → 3
7. helyezett → 2
9. helyezett → 1

B-csoport

Alapszakasz
2. helyezett → 6 pont
3. helyezett → 4
6 . helyezett → 3
8. helyezett → 2
10. helyezett → 1