Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Minden kérdés végére pont került

2018. február 2. 11:50
A királynék városának két atlétikai egyesülete közös sajtótájékoztatót tartott a városházán, ahol elhangzott, a VEDAC nem kér átigazolási díjat az SVSE-től.

Péntek délelőtt közös sajtótájékoztatót tartott városunk két atlétikai egyesülete, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Sportolj Velünk Sport Egyesület (SVSE). Mint, ahogy arról korábban beszámoltunk, a VEDAC vezetősége nem hosszabbította meg futóedzője, Tóthné Stupián Anikó tavaly december végén lejáró szerződését. Tóthné Stupián Anikó ezt követően saját sportegyesületében, az SVSE-ben kívánta folytatni munkáját, ahova tanítványai nagy számban követték is őt.

Bartha László, Tóthné Stupián Anikó, Porga Gyula, Németh Attila, Török Krisztián és Edvy LászlóBartha László, Tóthné Stupián Anikó, Porga Gyula, Németh Attila, Török Krisztián és Edvy László

– A decemberi hónap egy kicsit forróra sikerült a veszprémi atlétikaéletében. Nem örültem a döntésnek, de tudomásul kell venni, hogy az életben adódnak olyan szakmai és személyes konfliktusok, amelyek ilyen szakadáshoz vezetnek – mondta Porga Gyula, Veszprém város polgármestere.

A városvezető hozzátette, mindvégig figyelemmel kísérte az ügy alakulását, amely a mai napon végső nyugvópontra került. Két sarkalatos kérdésben is megegyeztek a felek, az Egyetemi Stadion közös használatában és a VEDAC-tól távozó sportolók nevelési költségtérítésében is egyezségre jutott a VEDAC és az SVSE.

– A veszprémi sport nem annyira gazdag, hogy Tóthné Stupián Anikó műhelyét elengedjük. Emellett az is fontos, hogy a VEDAC, mint az elmúlt évek egyik legfőbb sikerkovácsa, továbbra is sikeresen működhessen – tette hozzá a városvezető, aki biztos benne, hogy mostantól ismét a sportsikerek kerülnek majd fókuszba a veszprémi atlétikaéletében.

Németh Attila és Török KrisztiánNémeth Attila és Török Krisztián

Németh Attila, a VEDAC ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott, gyorsan kikristályosodott előttük, hogy az SVSE nem működhet a VEDAC kompromisszumkészsége nélkül. – Muszáj volt felvállalni a segítésüket. A jogosan követelhető, több mint négymillió forintos nagyságrendre rúgó nevelési költségtérítést azonban nem volt egyszerű elengedni. Az atlétika nem egy túlfinaszírozott sportág, egyetlen egyesület sem teheti meg, hogy lemondjon arról a forrásról, ami jár neki. Hosszas egyeztetés után mégis úgy gondoltuk, hogy ez a helyes megoldás – árulta el Német Attila. Hangsúlyozta, lezártnak tekintik a két klub közötti konfliktust, s bízik abban, hogy a jövőben zavartalanul készülhet egymás mellett mindkét fél.

– Mi nem az atlétikából, hanem az atlétikáért élünk. Azért engedtük el ezt a díjat, hogy ne rajtunk múljon az SVSE-s sportolók megfelelően fel tudnak-e készülni – tette hozzá Török Krisztián, a VEDAC szakmai igazgatója.

Bartha László és Tóthné Stupián AnikóBartha László és Tóthné Stupián Anikó

Tóthné Stupián Anikó, az SVSE elnöke megköszönte mindazok támogatását, akik a bizonytalan időszakban is mögé álltak. – Örömteli, hogy ilyen rövid idő alatt minden kérdésre sikerült választ találni, mostantól csak a szakmai munkára összpontosíthatunk – tette hozzá a tréner, aki közel száz sportolót igazolt át egyesületébe, akikkel öt edző foglalkozhat majd a jövőben.

Bartha László, az SVSE munkatársa szintén örömét fejezte ki, hogy rövid idő alatt sikerült megoldást találni egy párját ritkító helyzetre. – Köszönjük a VEDAC-nak, hogy nagyvonalúan lemondtak a nevelési költségtérítés összegéről, így nyugodtabban gazdálkodhatunk. Úgy vélem ez a kompromisszumos megoldás a két fél között hosszútávon is működni fog, s akár az eredményességünket is növelheti.

Újságírói kérdésre válaszolva Porga Gyula polgármester elmondta, az önkormányzat a korábban megkötött szerződés értelmében továbbra is évi 25 millió forintos tétellel támogatja a VEDAC-ot, a készülő költségvetésben pedig az SVSE működésére is szánnak forrást.

Emellett egy új sporttámogatási rendszerről is szó esett. Azok a városi sportolók, akik jó eséllyel pályáznak olimpiai részvételre – Kéri Bianka, Kónya Ádám, Orbán Éva, Rasovszky Kristóf – külön önkormányzati támogatásban részesülnek.

Zatkalik Dániel
Szalai Csaba
további cikkek
Nyolc aranyérmet szerzett az SVSE SVSE Nyolc aranyérmet szerzett az SVSE A szeszélyes április mostanában a szeles, esős, hűvös arcát mutatja, de ez sem riasztotta el a legkisebb SVSE-s atlétákat, hogy megmutassák, mire képesek: a veszprémiek az április 20-án rendezett VI. Kis Károly Emlékversenyen nyolc aranyérmet szereztek. 2024. április 23. 12:41 Negyedszer rendeztek hegyi ob-t atlétika Negyedszer rendeztek hegyi ob-t Idilli zöld környezetben, viszont annál nehezebb és küzdelmesebb pályán rendezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) közösen az idei hegyifutó félmaratoni magyar bajnokságot. 2024. április 19. 15:35 Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Veszprém vármegyében rendezik a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság három sportágának versenyét, így a vívásét, az atlétikáét, valamint a triatlonét, méghozzá a Pannon Egyetem, a VEDAC, a VESC, a Spirit SC és a Tapolca Vívóklub összefogásának köszönhetően. Az eseményeket beharangozó sajtótájékoztatót szerda délelőtt tartották a Pannon Köztérben. 2024. április 18. 14:40 Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC atlétika Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC Negyedik alkalommal ad otthont Szentgál és környéke vasárnap a nyílt hegyifutó félmaratoni országos bajnokságnak, amelyet a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) bonyolíthat le. 2024. április 5. 10:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.