Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
15°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
15°C

Mi az, ami mindennél fontosabb a világon?

2018. február 1. 16:42
Mi az, ami nélkül lehetetlenség teljes értékű életet élni? Amit nem tudsz pénzért megvásárolni, és semmilyen más egyéb anyagi javakban nem mérhető? Mi az, amire kötelességed a legjobban vigyázni az egész életed során? Az egészséged!

Muladi-Piros Gabi vagyok. Ex élsportoló, testnevelő tanár. Feleség, anya, hobbifutó, alkalmanként akadályfutó. Edző. Kisgyermekkorom óta elkötelezett sportoló vagyok, életem a szó szoros értelmében a mozgás és a sport körül forog. Filozófiámnak és elsődleges célomnak tartom, hogy rábírjam az embereket a sportolásra, hogy szabadidejüket aktívan töltsék el.

Muladi-Piros Gabriella, a vehirsport.hu új bloggereMuladi-Piros Gabriella, a vehirsport.hu új bloggere

Az egyik legnagyobb problémának azt találom, hogy felborult az az ősi egyensúly, mely genetikailag kódolva van bennünk. Az emberek manapság több időt fordítanak a szellemi, mint fizikai képességeik fejlesztésére.

Mondjuk ki! Kevés kivétellel ugyan, de elhanyagolják a testüket.

Vallom, hiszem, hogy az egészséged mindened, amid van! Nézz a dolog mögé, vizsgáld meg ezt a kijelentést jobban! Ízlelgesd kicsit! ...és tényleg. Ha jó az egészséged, az az igazi bőség.

Ezért amíg lehet, kutya kötelességed tenni érte! Áldozni az oltárán annak érdekében, hogy a lehető leghosszabb ideig kitold annak makulátlanságát.

Szinte hallom a felszisszenésed! Pedig nem lehetetlen. Mivel egészséges, erős test nélkül nem létezik egészséges tudat és szellem, cselekedned kell! Erre mondják, hogy „emeld fel a se..ed”, hogy aztán ne legyen ami megállítson, vagy az utadba álljon!

Ne hagyd, hogy visszahúzó erő legyen a saját hitetlenséged, vagy a motivációd hiánya! Ne hivatkozz arra, hogy az életstílusod által teremtett keretek nem teszik lehetővé!

Az a helyzet, hogy áldozatokat kell hoznod. Saját magad érdekében. Túl sokan számítanak rád ahhoz, hogy ne tégy semmit. Eljön majd az idő, hogy önfeledten, aktívan játszani az unokákkal mindennél többet fog jelenteni számodra.

Ébredj fel, és lásd be, hogy a legtöbb betegség egészségtudatos életmóddal elkerülhető. Vészhelyzet van. Nincs időd tétovázni, nincs helye a „majd holnaptól elkezdem” gondolatoknak.

Szerintem nem hiúság, hanem természetes vágy, ha feszes, izmos, kidolgozott, szép, egyszóval esztétikus testben szeretnéd leélni az életed, vagy ha szeretnél jobb kondíciót, esetleg megmérettetésre vágysz, és elindulnál valamilyen versenyen.

A kérdésem az: Képes vagy tenni is érte? Mi a te fontossági sorrended?

A perceid, óráid, napjaid szaladnak. Hetekké, hónapokká, évekké növik ki magukat. A legnagyobb hiba, ha azt hiszed, van időd. Élj a mának, de gondolj a jövőre!

Hálás vagyok, hogy megadatott, hogy megszülethetett ez a blog. Bejegyzéseimen keresztül is, és edzőként is elsődleges célom, ami miatt az edzői hivatást választottam az, hogy nálad, mint felnőtt embernél elérjem, hogy a mindennapjaid szerves részét képezze a mozgás. Szeretnék a kísérőd lenni, ha úgy tetszik. Segíteni, tanácsokkal ellátni, motiválni.

Ha a tervem célba ér, és életedben természetes lesz a sport, én már nyertem, és boldog leszek!

Hiszen akkor gyermekeid, gyermekeink ebben a filozófiában nőnek fel, és ez az egyetlen járható út a jövő tekintetében.

vehirsport.hu
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.