Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C

Három számban is indulhat Pjongcsangban

2018. január 22. 6:30
Veszprém első téli olimpikonja, a sífutó Kónya Ádám élete legnagyobb versenyére készül.

Kónya Ádám már azzal történelmet írt, hogy a első veszprémi sportolóként kvótát szerzett a téli olimpiai játékokra. A február 9-én rajtoló világversenynek a dél-koreai Pjongcsang városa ad otthont, amelyre 15-20 fős magyar küldöttség utazhat.

Kónya Ádám - archív fotóKónya Ádám - archív fotó

Kónya Ádámot ausztriai edzőtáborozása alatt, telefonon értük utol. ­­– Az elmúlt hét az állóképesség javításáról szólt, s még most is inkább arra fókuszálunk. A hét vége felé fogjuk elkezdeni a gyorsító edzésmunkát, ami egészen a január 31-i kiutazásig tart majd. Ezalatt versenyen is kipróbálom magam, de csak a gyakorlás céljából – foglalta össze olimpiai felkészülésének finisét Kónya Ádám.

Sífutónk három számban is indulási jogot szerzett az ötkarikás játékokra. Legerősebb számában, 15 km-es távon biztosan találkozhatunk Kónya Ádám nevével, csakúgy, mint a 2 km-es sprint szakaszon. ­– Jelen állás szerint a 30 km-es távon is ki szeretném próbálni magam, de ebben a kérdésben még nem hoztuk meg edzőmmel a végleges döntést ­– tette hozzá Kónya, aki Veszprém és Balatonalmádi városok, valamint a Magyar Sí Szövetség támogatásának köszönhetően zavartalanul készülhetett élete legnagyobb eseményére.

Archív fotóArchív fotó

– Próbálok mentálisan készülni az olimpia különleges hangulatára. Szerencsére nem ez lesz az első rangos versenyem. Megjártam pár sífutó világbajnokságot a sportág otthonának számító északi országokban, hasonló légkört várok Dél-Koreában is – vélekedett Kónya Ádám, majd a célkitűzéseiről is beszámolt. – Azt várom magamtól, hogy az olimpián fussam meg életem legjobb teljesítményét. Ha ez sikerül, akkor már elégedett lehetek ­– nyomatékosította.

Zatkalik Dániel
további cikkek
Két veszprémi 2023 legjobb magyar sportolói között elismerés Két veszprémi 2023 legjobb magyar sportolói között A Magyar Távirati Iroda Sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik: kik sportágukban az év legjobbjai. Idén rekordszámú 64 sportág szövetsége válaszolt az MTI megkeresésére. A Balaton ÚK Veszprém klasszisa, Rasovszky Kristóf ötödször lett az év legjobbja nyíltvízi úszásban; a Veszprémi Sí Egylet kiválóságát, Kónya Ádámot tizedik alkalommal választották a legjobb sífutónak. 2023. december 13. 22:00 Rasovszky és Kónya az év legjobbjai között sport Rasovszky és Kónya az év legjobbjai között A nyíltvízi úszóknál Rasovszky Kristóf (Balaton ÚK Veszprém), a sífutóknál pedig Kónya Ádám (Veszprémi Sí Egylet) lett 2022 legjobbja szövetségeik döntése szerint. 2022. december 13. 11:54 Véget ért a téli olimpia Peking 2022 Véget ért a téli olimpia Kialudt a február 4-én meggyújtott láng, ezzel vasárnap hivatalosan is befejeződött Pekingben a XXIV. téli olimpia, amely a magyarok számára több szempontból sporttörténelmi jelentőségű volt. 2022. február 20. 16:50 A veszprémi Kónya Ádám viszi a magyar zászlót a záróünnepségen Kónya Ádám A veszprémi Kónya Ádám viszi a magyar zászlót a záróünnepségen A Veszprémi Sí Egylet sífutója, Kónya Ádám viszi majd a magyar zászlót a pekingi téli játékok vasárnapi záróünnepségén. 2022. február 19. 10:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.