Vágó biztosra veszi, hogy benntartja a VLS-t

  • VLS Veszprém
  • 2018.01.11
  • 09:10
A VLS Veszprém nemrégiben kinevezett trénere rutinos, magasabb osztályokat is megjáró focistákkal erősítené meg együttese keretét, amelynél élet-halál kérdése az NB III-as tagság megőrzése.

Akárcsak egy évvel ezelőtt, ismét a kiesés elől menekülő veszprémi labdarúgócsapatról írhatunk a téli szünetben. Akkor Lantai Balázs állásába került a reménytelen őszi produkció, most Orbán Tamásnak köszönték meg a munkát a várakozásoknál visszafogottabb teljesítmény miatt.

Helyét Vágó Attila vette át a VLS kispadján, akinek érkezésével új időszámítás kezdődött a veszprémi futball életében. A királynék városában harmadik alkalommal munkát vállaló szakember ezúttal a felnőtt gárda irányítása mellett a városi utánpótlásnevelő műhely szakmai igazgatását is elvállalta.

Vágó Attila (vezetőedző) és Szabó Péter (sportigazgató)

Vágó Attila csapata szerda délutáni edzése előtt nyilatkozott a vehirsport.hu-nak. – Úgy vélem mindenki többet várt ettől a csapattól az őszi felvonásban, de nem érdemes hátrafele nézni. Ahhoz, hogy biztosan bennmaradjunk, minden második meccsünket meg kell nyernünk. Ennek érdekében pedig meg kell erősíteni a keretünket, méghozzá mielőbb, hogy elkezdhessük a csapatépítést. Tapasztalt, magasabb osztályt is megjárt játékosokkal szeretnénk erősíteni – összegzett Vágó.

Pintér Csaba, Széchenyi Márton (pályaedzők), Vágó Attila és Szabó Péter

Szabó Pétertől a VLS Veszprém sportigazgatójától megtudtuk, négy távozó kiléte már ismert: Boromisza Gábor visszatért a városi futsalcsapathoz, Szűcs Lajos és Szanyó Dávid Balassagyarmaton folytatja pályafutását, s Polareczki Roland is máshol képzeli el a jövőjét.

A várható erősítésekről is szó esett. Radványi Dávid korábban már futballozott Veszprémben, a belső védő poszton bevethető játékos várhatóan a jövő héten írja alá kontraktusát. Czimbalmos Zalán Erdélyből érkezhet a VLS bal szárnyára. Kiss Tamás pedig a kapusposzton jelenthet erősítést – tudtuk meg Szabó Pétertől és Vágó Attilától.

Az edzésről készült további fotókért kattinson a képre!

A veszprémi fiúkra igen komoly terhelés vár a következő nyolc hétben: 44 edzés mellett 14 edzőmeccsen lesz jelenésük. – A jövő hét eleje a fizikális felmérésről szól, addig is napi két tréninggel készülünk, a tesztmeccseken pedig NB II-es és NB III-as csapatok ellen szeretném látni, hogy hol tartunk – ismertette a programot VLS vezetőedzője.

– Nagyképűség nélkül kijelentem, hogy bent fogom tartani a harmadosztályban a csapatot. Ez most élet-halál kérdése. A csapat fele ki fog cserélődni, de ez kell most a céljaink eléréséhez. A gárda veszprémi kötődésű tagjait továbbra is szeretnénk megtartani, de ehhez nekik is jobban kell teljesíteniük, mint ahogy azt ősszel tették. Csatárposzton mindenképpen erősítenünk kell, bár a helyzetek megvoltak, nagyon kevés gólt lőtt a csapat az ősz folyamán, s a védelmen is lenne mit acélosítani – tette hozzá Vágó Attila, aki a jövő hét végéig szeretné kialakítani a végleges játékoskeretet.

Tabella
Férfi labdarúgás, NB III Nyugati csoport, 2017/18
1. Kaposvári Rákóczi FC 54
2. FC Ajka 49
3. Érdi VSE 44
4. Tarr Andráshida SC 43
5. III. Ker. TVE 43
6. Puskás Akadémia FC II. 36
7. Pápai Perutz FC 34
8. BKV Előre 33
9. Videoton FC II. 29
10. Csepel FC 29
11. Dunaharaszti MTK 26
12. VLS Veszprém 22
13. THSE-Szabadkikötő 20
14. Pénzügyőr SE 17
15. Gyirmót FC Győr II. 16
16. Csornai SE 15
utolsó módosítás 2018. április 17. 13:18
tovább »