Közös irányítás alatt a veszprémi utánpótlás- és felnőttlabdarúgás

  • VLS Veszprém
  • 2018.01.09
  • 12:35
A VLS Veszprém élére nemrégiben kinevezett Vágó Attila felel a jövőben a veszprémi utánpótlásnevelés irányításáért. A korábbi szakmai igazgató, Rugovics Vendel új kihívás elé áll: az ő feladata lesz, hogy felépítse a női szakágat városunkban.

Hétfő estétől új fejezet kezdődik a veszprémi utánpótlás labdarúgás életében. A helyi viszonyokat kiválóan ismerő, korábban női szövetségi kapitányként is dolgozó Vágó Attila vette át a szakmai irányítást a Veszprémi Foci Centrum Utánpótlás SE-nél (VFC USE). Arra már korábban fény derült, hogy a jövőben Vágó Attila látja majd el a felnőtt focicsapat vezetését. Ezzel a döntéssel egy egységesebb szakmai munka honosulhat meg a felnőtt gárda. s azt (is) kiszolgáló utánpótlásnevelő műhely között.

Szabó Péter és Vágó Attila

– Három évvel ezelőtt, amikor kineveztek a VFC USE sportigazgatói posztjára, az volt az egyik célkitűzésem, hogy megpróbáljam közelebb hozni egymáshoz városunk labdarúgó utánpótlásműhelyét és a felnőtt csapatot – indokolta döntését Szabó Péter sportigazgató, aki Vágó Attila személyében látta a megoldást. A szakemberrel hosszútávú, három és fél éves szerződést kötöttek.

A VFC USE klubmodelljének kialakításában elévülhetetlen érdemeket szerző Rugovics Vendel újabb kihívás elé nézhet az egyesület égisze alatt. Az ő feladata lesz, hogy megteremtse a királynék városában a női utánpótlás labdarúgás hátterét. Szabó Péter hozzátette, a folyamat már korábban elindult, s belátható közelségben van az az időpont, amikor felnőtt női csapatot adhat Veszprémnek a VFC USE.

Tabella
Férfi labdarúgás, NB III Nyugati csoport, 2017/18
1. Kaposvári Rákóczi FC 54
2. FC Ajka 49
3. Érdi VSE 44
4. Tarr Andráshida SC 43
5. III. Ker. TVE 43
6. Puskás Akadémia FC II. 36
7. Pápai Perutz FC 34
8. BKV Előre 33
9. Videoton FC II. 29
10. Csepel FC 29
11. Dunaharaszti MTK 26
12. VLS Veszprém 22
13. THSE-Szabadkikötő 20
14. Pénzügyőr SE 17
15. Gyirmót FC Győr II. 16
16. Csornai SE 15
utolsó módosítás 2018. április 17. 13:18
tovább »