Vágó Attila érkezik a VLS kispadjára

  • VLS Veszprém
  • 2017.12.27
  • 13:34
A személyi változásról közleményben értesített a VLS Veszprém labdarúgócsapata. A csapat sportigazgatója, Szabó Péter pedig az együttes őszi teljesítményéről nyilatkozott portálunknak.

Tavaly télen a legtöbben készpénznek vették, hogy menthetetlen helyzetbe hozta magát a veszprémi labdarúgócsapat, s nincs megállás a kiesés felé vezető úton. Orbán Tamás ebben a kritikus helyzetben vette át a kormányt a VLS élén, s a néhány minőségi érkező labdarúgóval olyan parádés tavaszi produkciót tett le az asztalra, ami elég volt ahhoz, hogy idén is NB-s csapata legyen a királynék városának.

Archív fotó

A veszprémi sportbarátok joggal reménykedhettek benne, hogy a 2017/18-as idény téli szünete nem a számolgatásról, az új edző kereséséről, s az újrakezdésről fog szólni, az élet azonban úgy hozta, hogy 2018-ban is forró tavasz vár a mieinkre.

Azt Szabó Péter, a VLS Veszprém ügyvezetője is elismerte, hogy a gárda várakozásokhoz képest jóval gyengébben teljesített. Az őszi felvonás végén menesztett tréner, Orbán Tamás szerint a játékoskeret nem ütötte meg a mércét, a sportigazgató azonban ezt másként látta. – A csapat magját sikerült együtt tartanunk. Két meghatározó játékosunk távozott: Krebsz Máté Ajkára, Hársfalvi András pedig a Videotonhoz tért vissza. A hiányzók helyére négy-öt olyan játékost igazoltunk, akiktől azt vártuk, hogy minőségileg előrébb léphetünk. Az edzőmeccseink is jól alakultak, minden arra mutatott, hogy ez az év nem alakulhat olyan nyögvenyelősen mint az előző. A középmezőnybe vártuk magunkat, azt gondoltuk, nem lesz izgulni valónk a télen – idézte föl előzetes várakozásait Szabó Péter.

– Elkezdődött a bajnokság, s valamiféle érthetetlen mentális blokk ütközött ki a srácoknál. Azt nem tudom, hogy miért, de valami oknál fogva nem úgy teljesítettek húzóembereink, ahogy tavasszal, az újak pedig nem tudták hozzáadni az elvárt lendületet a játékunkhoz. Az utolsó fordulókban azt éreztem, hogy morálisan szétestünk, ilyenkor pedig nem lehet kicserélni az egész gárdát, új edző után kellett néznünk – indokolta Orbán Tamás menesztését Szabó Péter, aki nem szeretne klubja szerénynek mondható költségvetésével takarózni.

Orbán Tamás helyére Vágó Attilát szerződtette az egyesület a vezetőedzői posztra. A szakember korábban már több ízben is leülhetett a Veszprém kispadjára, s a magyar női labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányaként is tevékenykedett. A játékoskeret megerősítéséről januárban várhatók információk a VLS Veszprémnél.

Tabella
Férfi labdarúgás, NB III Nyugati csoport, 2017/18
1. Kaposvári Rákóczi FC 35
2. Érdi VSE 35
3. FC Ajka 31
4. Pápai Perutz FC 28
5. Tarr Andráshida SC 28
6. Puskás Akadémia FC II. 26
7. Videoton FC II. 25
8. Csepel FC 24
9. Dunaharaszti MTK 23
10. III. Ker. TVE 22
11. BKV Előre 20
12. Pénzügyőr SE 17
13. Csornai SE 13
14. VLS Veszprém 13
15. Gyirmót FC Győr II. 11
16. THSE-Szabadkikötő 11
utolsó módosítás 2017. november 26. 18:57
tovább »