Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Tovább szépült a vívóműhely

2017. december 14. 16:32
Alapos ráncfelvarráson esett át Hriszto Botev iskola tornaterme, ahol mostantól valóban minden igényt kielégítő körülmények között készülhetnek a veszprémi vívónövendékek.

A Magyar Vívó Szövetség és a város támogatásával karöltve újabb fejlesztés valósult meg a Hriszto Botev általános iskola tornatermében. A Balaton Vívó Klub vívóműhelyeként is szolgáló létesítmény új talajt és festést kapott. A már korábban átadott elektromos találatérzékelővel ellátottot pástokkal mostantól minden adott a minőségi utánpótlásnevelő munkához – tudatta a fejlesztés részeleit Borosné Eitner Kinga, a Balaton Vívóklub vezetője.

Borosné Eitner KingaBorosné Eitner Kinga

Porga Gyula polgármester úgy fogalmazott, a város hálával tartozik a Balaton Vívó Klubnak azért, hogy azt a nagyon magas színvonalú munkát, ami az egyesületet fémjelzi, Veszprémben is meghonosították. Ezt követően annak a háromoldalú összefogásnak a fontosságát méltatta, amelynek következtében újabb infrastrukturális fejlesztés mehetett végbe az intézményben.

Porga GyulaPorga Gyula

Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke Borosné Eitner Kinga érdemeit méltatta, aki klubvezetőként elévülhetetlen érdemeket szerzett a magyar vívósport felemelésében. Olimpikonok nőttek ki kezei közül, s a mára négy városban működő régiós klubmodell kialakításában is élharcot vívott. A szövetség első embere ezt követően arról a vívást népszerűsítő iskolai programról beszélt, amibe tökéletesen beleillik a Botev iskolában elérhető műhelymunka is.

Csampa ZsoltCsampa Zsolt

Dr. Kamuti Jenő, a Nemzet Sportolója cím birtokosa a veszprémi sportéletet dicsérte. – A vidéki sportélet egy aranybánya a magyar vívósport számára, amivel élnünk kell – tette hozzá.

Dr. Kamuti JenőDr. Kamuti Jenő

A Balaton Vívó Klub veszprémi szakvezetője, Puskás Gábor szerint vétek lett volna, kihagyni Veszprém városát a klub négy évvel ezelőtti terjeszkedésekor. A Balatonfüreden is tevékenykedő edzőtől megtudtuk, a közelmúlt infrastrukturális fejlesztéseinek köszönhetően mára több mint száz gyerek állhat pástra hétről hétre a füredi és veszprémi műhelyekben.

Puskás GáborPuskás Gábor

A magyar vívóválogatott szövetségi kapitánya, Udvarhelyi Gábor a sport és a tanulás összehangolásának fontosságát hangsúlyozta. – A vívás egy rendkívül összetett sportág, akik itt elsajátítják a sportág alapjait, azok megtanulják az élethez szükséges legfontosabb tanokat tette hozzá.

Udvarhelyi GáborUdvarhelyi Gábor

Róka József iskolaigazgató is a helyi összefogás gondolatát ragadta meg beszédében. Mint mondta, a város, a szövetség, a vívóklub és a szülők szövetsége kellett ahhoz, hogy ismét tovább gazdagodjon az intézmény.

Róka JózsefRóka József

Zatkalik Dániel
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.