Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C

Rasmussen: nem tudom a választ

2017. december 3. 0:06 // Forrás: MTI
Kim Rasmussen, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya úgy fogalmazott, nem tudja a választ arra, miért játszott úgy a csapata, hogy tízgólos hátrányba került Norvégiával szemben az első félidőben a németországi világbajnokság csoportkörének első, szombati fordulójában.

"Nem tudom a választ, nagyon csalódott vagyok. Mindent megpróbáltunk, de a norvégok ezúttal nagyon jól játszottak, Katrine Lunde pedig ismét bizonyította, hogy a világ legjobb kapusa" - nyilatkozta a mérkőzés után a dán edző.

Elismerte, hogy magyar szempontból az első félidőben minden rosszul sült el, védekezésben és támadásban is az ellenkezőjét csinálták játékosai, mint amit terveztek, a világ- és Európa-bajnok ellenfél pedig minden hibát megbüntetett.

"A szünet után küzdöttünk, harcoltunk, meg is nyertük a második félidőt, ez talán bizakodásra adhat okot. Nincs más választásunk, mint ebből kiindulni, hiszen húsz óra múlva Svédország ellen játszunk" - mondta Rasmussen a 30-22-re elveszített meccs után, amelynek a szünetében 21-11 volt az állás.

Fotó: MKSZ/Kovács Anikó Fotó: MKSZ/Kovács Anikó

Ezúttal csupán két magyar játékos teljesítménye dicsérhető: a kapus Janurik Kinga, valamint a négy gólig jutott Háfra Noémi is a szünet után lépett pályára.

Az Érd kapusa kifejtette, a vereség miatt csalódott, és az sem vigasztalja, hogy a második félidőt megnyerték, azonban a csapat tartását mutatja, hogy fel tudott állni az ellenfél fölényes vezetése után.

"Nagyon sajnálom az első félidőt, mert ott nagyon elhúztak tőlünk. Felőröltek és szétfutottak minket a norvégok, de az ő játékuk erről szól" - nyilatkozta.

Janurik arról is beszélt, hogy Rasmussen az öltözőben elmondja, mit gondol a mérkőzésről, a játékosok egy kicsit még szomorkodnak, de aztán öt percen belül el kell felejteniük a találkozót, mert már a svédekre kell készülniük.

"Vasárnapra próbáljuk kijavítani a hibáinkat, mert nagyon nehéz meccs vár ránk, de nyerni szeretnénk. Ezen a világbajnokságon az a mottónk, hogy sosem adjuk fel, mindegy, mi az eredmény" - fogalmazott a kapus.

Hozzátette, nagyon kellett Háfra Noémi energiája a második félidőben, és nagyon reméli, hogy át tudja menteni ezt a formát a következő meccsekre, sőt még hozzátesz néhány gólt.

A Ferencváros 19 éves balátlövője, Háfra Noémi elmondta, úgy léptek pályára a második felvonás elején, mintha nulla-nulla lenne az állás, mivel ki akarták hozni magukból a maximumot. Ígérte, hogy a vasárnap 18 órakor kezdődő találkozóra nagyon össze fogják szedni magukat.

Bódi Bernadett elismerte, hogy dekoncentráltak voltak, és nem tartották be, amit az edzőjük kért, ettől pedig elbizonytalanodtak, hiányzott belőlük a vagányság.

"Azt sem tudtuk végrehajtani, amire egyébként képesek vagyunk. A második félidőben Kim Rasmussen forgatta a csapatot, és már a norvégok is a következő meccsre gondoltak. Vannak pozitívumok is, amiket meg lehet ragadni" - mondta csalódottan.

A mezőny legeredményesebb játékosa Nora Mörk volt hét góllal. A lefújás után elmondta, érzelmes meccs volt ez számára, hiszen magyar klubcsapatban, a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO-ban szerepel.

"A kezdés előtt rengeteg dolog járt a fejemben. A magyarok jól játszottak, de végig irányítottuk a játékot, nagyon boldog vagyok, hogy sikerült győznünk" - tette hozzá.

A magyarok következő ellenfele Svédország lesz vasárnap 18 órától. A csoportnak tagja még Lengyelország, Csehország és Argentína. A nyolcaddöntőbe az első négy helyezett jut.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.