Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C

Nyolc góllal kikaptak a magyarok a norvégoktól

2017. december 2. 22:18 // Forrás: MTI
A magyar női kézilabda-válogatott 30-22-re kikapott a címvédő és Európa-bajnok Norvégia csapatától a németországi világbajnokság B csoportjának első, szombati fordulójában.

A magyarok következő ellenfele Svédország lesz vasárnap 18 órától. A csoportnak tagja még Lengyelország, Csehország és Argentína. A nyolcaddöntőbe az első négy helyezett jut.

Eredmény, 1. forduló, B csoport:
Norvégia-Magyarország 30-22 (21-11)
Bietigheim-Bissingen, 4000 néző, v.: Hansen, Christiansen (dánok)
Magyarország: Bíró - Schatzl 3, Szöllősi-Zácsik 1, Görbicz 3, Mayer, Tóth G., Bódi 3. Cserék: Szekeres, Kovács A. 3, Kisfaludy 2, Kovacsics 2, Klivinyi, Lukács 1, Háfra 4, Janurik.
gólok hétméteresből: 3/3, illetve 7/5
kiállítások: 6 perc, illetve 6

A világbajnokság honlapja a nap mérkőzéseként harangozta be a találkozót azt hangsúlyozta, hogy a világ- és Európa-bajnok norvégokat erősíti a Győri Audi ETO KC három játékosa, Nora Mörk, Stine Oftedal és Kari Aalvik Grimsbö. A Bajnokok Ligája címvédőjét így több norvég játékos képviselte a pályán, mint magyar, hiszen Kim Rasmussen szövetségi kapitány csak Görbicz Anitát és Bódi Bernadettet nevezte a szűk keretbe.

Fotó: MKSZFotó: MKSZ

Mörk három gólt dobott a meccs elején, a magyarok viszont több mint négy perc után voltak először eredményesek. Rasmussennek már a nyolcadik percben időt kellett kérnie, mert a rendkívül lendületesen játszó skandinávok tetszés szerint érték el góljaikat (7-2). Kari Brattset és Camilla Herrem vezérletével folytatta remek teljesítményét a címvédő, amely többször is kihasználta a magyarok labdaeladásait, és gyors ellentámadások végén volt eredményes.

A magyar csapat dán edzője a 18. percben kikérte második idejét, ezután csapata átmenetileg csökkentette hátrányát, de nem tudta szorossá tenni az állást, mert Oftedal is elkezdte szórni a gólokat, Katrine Lunde pedig bravúrosan védett (18-9).

Mivel tehetetlennek bizonyultak a klasszisjátékosokkal szemben, némileg hitehagyottá, tanácstalanná váltak a magyar válogatott tagjai, ezért tíz gólra nőtt a különbség a szünet előtt (21-11).

A második felvonás elején ismét elszántabbnak tűntek a magyarok - ráadásul a cserekapus Janurik Kinga védésekkel, a fiatal Háfra Noémi pedig gólokkal mutatkozott be -, de a gyors akciók hiánya miatt nem tudták jelentősen csökkenteni a hátrányukat (25-16). Rasmussen az első félidőhöz hasonlóan ezúttal is mindent megpróbált taktikailag, de nem járt sikerrel. Klivinyi Kinga és Szöllősi-Zácsik Szandra indiszponáltnak tűnt, az ő jó játékuk is nagyon hiányzott a csapatnak.

A hajrában sem történt változás, a norvégok végig vezetve, a vártnál is magabiztosabban győztek.

A mezőny legeredményesebb tagja hét góllal Nora Mörk lett, Stine Oftedal négyszer volt eredményes. A meccs legjobbjának a kapus Katrine Lundét választották.

A két csapat 81. alkalommal találkozott egymással, 49 magyar győzelem és három döntetlen mellett ez volt a 29. norvég siker.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.