Összefogott a veszprémi focitársadalom

  • labdarúgás
  • 2017.12.03
  • 10:45
Pernyesz Imre játékvezető betegséggel vívott harcában segítettek a szombati jótékonysági focitorna résztvevői.

Szombat délután tízcsapatos jótékonysági teremlabdarúgó-tornát rendeztek a Wartha Vince utcai sportcsarnokban. A torna bevételét a megye szerte közkedvelt, korábban játékvezetőként ténykedő Pernyesz Imrének ajánlották fel szervezők.

Pernyesz Imre közel harminc éve kíséri figyelemmel megyénk futballéletét. A játékvezető márciusban vesztette el egyik lábfejét egy baleset következményeként. Innen kelt fel, s tanult meg újra járni, az élet azonban újabb próbatétel elé állítja. Januárban ugyanis szívműtét vár rá, ebben a harcban szeretnék segíteni sporttársai, akik gyűjtést szerveztek megsegítésére.

Ovádi Péter, Szabó Péter, Pernyesz Imre és Porga Gyula

– Jó tudni, hogy egy olyan közösséghez tartozunk, amely összefog baj esetén – húzta alá az esemény megnyitóján Szabó Péter. A szervezőcsapat tagjától megtudtuk, Pernyesz Imre betegsége óta sem szakadt el szeretett sportágától, továbbra is kiemelt figyelemmel követi a nagypályás együttes életét, kéri számon kollegáit egy téves ítéletet követően, s tesz egy buzdító megjegyzést, ha a helyzet úgy kívánja.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere az összegyűlt népes tömegre nézve háláját fejezte ki a segítségnyújtásban résztvevőknek. – A veszprémi focitársadalom erejét mutatja, hogy ennyien összegyűltünk ma. Sajnos többször volt már rá példa, hogy a családunk egy tagja bajba került, de ilyenkor mindig össze tudtunk fogni – húzta alá a városvezető, majd egy személyes, humoros anekdotát is megosztott a futballmúltjából, melyen Pernyesz Imre fújta a sípot. Az eseményen részt vett Ovádi Péter önkormányzati képviselői is.

Porga Gyula

A tornára tíz csapat adta le nevezését. A résztvevők ötös csoportban, körmérkőzéses rendszerben mérték össze tudásukat, ezt követően pedig a csoportgyőztesek vívtak döntőt egymással.

Tabella
Férfi labdarúgás, NB III Nyugati csoport, 2017/18
1. Kaposvári Rákóczi FC 38
2. Érdi VSE 35
3. FC Ajka 34
4. Tarr Andráshida SC 31
5. Puskás Akadémia FC II. 29
6. Pápai Perutz FC 28
7. Videoton FC II. 28
8. III. Ker. TVE 28
9. Csepel FC 25
10. Dunaharaszti MTK 24
11. BKV Előre 20
12. Pénzügyőr SE 17
13. THSE-Szabadkikötő 14
14. Csornai SE 13
15. VLS Veszprém 13
16. Gyirmót FC Győr II. 11
utolsó módosítás 2018. március 12. 20:03
tovább »