Távozik a megmentő

  • VLS Veszprém
  • 2017.11.27
  • 22:37
Az NB III Nyugati csoportban szereplő VLS Veszprém a mai napon közös megegyezéssel felbontotta Orbán Tamás vezetőedző szerződését.

Az előző szezon második felében a másodedzői posztról előre lépő Orbán Tamás csodával határos módon alkotott ütőképes csapatot az addig kiesőhelyen bukdácsoló VLS Veszprémből. Igaz, kellettek ehhez a téli erősítések is, de az eredmény így is magáért beszélt: a gárda tavaszi teljesítménye alapján dobogós lett volna.

A legtöbb bakonyi focibarát ennek tükrében joggal reménykedhetett abban, hogy a bennmaradást sírból visszahozó alakulat magja együtt marad. Nem így történt. Az NB III mezőnyében szerénynek mondható költségvetéssel dolgozó klub nem tudta megtartani húzóembereit, így gyakorlatilag új együttest kellett építenie Orbán Tamásnak.

Orbán Tamás feláll a VLS kispadjáról (archív fotó)

A zajló kiírásban pedig ismételte magát a történelem: játékban legtöbbször nem maradt el riválisaitól a VLS, eredményesség terén azonban bőven volt adóssága. A futballközhely tökéletesen igaz a Veszprém őszi produkciójára: a kihagyott helyzetek rendre megbosszulták magukat.

Orbán Tamás vezetőedző az idény folyamán többször is beszélt arról, hogy nem elég erős az együttes támadó felhozatala. Rikán akadt olyan focistája, aki magára vállalta volna a felelősséget az ellenfél tizenhatosán belül, s az utolsó megoldásokba is túl sokszor hibáztak bele játékosai.

A helyzet azonban korántsem reménytelen. Bár a VLS kieső pozícióban telel, a jelen állás szerint bennmaradó Csorna – amely szintén 13 egységet gyűjtött – csak több győzelmének köszönhetően előzi meg a mieinket. Biztosítéknak azonban a 13. helyezés is kevés lenne, hiszen az NB III három csoportjának – kelet, közép, nyugat – 13. helyezettjei közül a legrosszabb mutatót produkáló együttes csak a megyei bajnokságban folytathatja. A biztos bennmaradást jelentő 12. helytől négy egység választja el a mieinket.

A veszprémi klub hétfőn bejelentette, hogy közös megegyezéssel felbontotta Orbán szerződését. Azt még nem lehet tudni, hogy ki veszi át a helyét a kispadon.

Tabella
Férfi labdarúgás, NB III Nyugati csoport, 2017/18
1. Kaposvári Rákóczi FC 54
2. FC Ajka 49
3. Érdi VSE 44
4. Tarr Andráshida SC 43
5. III. Ker. TVE 43
6. Puskás Akadémia FC II. 36
7. Pápai Perutz FC 34
8. BKV Előre 33
9. Videoton FC II. 29
10. Csepel FC 29
11. Dunaharaszti MTK 26
12. VLS Veszprém 22
13. THSE-Szabadkikötő 20
14. Pénzügyőr SE 17
15. Gyirmót FC Győr II. 16
16. Csornai SE 15
utolsó módosítás 2018. április 17. 13:18
tovább »