Vereséggel zárta az évet a VLS

  • VLS Veszprém
  • 2017.11.25
  • 16:55
Megszakította ötmeccses góltalansági sorozatát a VLS, de ez sem volt elég a pontszerzéshez: az Andráshida 3-1-re nyert az olykor tejködben úszó Egyetemi Stadionban.

Szitáló ködben lépett pályára szombat délután a VLS Veszprém, amely a középmezőnyhöz tartozó Andráshida együttesét látta vendégül a naptári év utolsó mérkőzésén. A mieink zsinórban öt mérkőzés óta gólképtelenek, a zalai rivális három győzelemmel és két vereséggel a háta mögött érkezett a találkozóra.

A vendégek kezdték jobban a mérkőzést, akik szögletig és ígéretes helyről rúgott szabadrúgásig jutottak az első tíz percben, ám mindkétszer jól tette a dolgát a hazai védelem. Ebben az időszakban csak nyomozták a labdát a bakonyiak, de elég volt három jó passz, s máris lövőhelyzetig jutottak. A lehetőségtől felpörögött a mieink játéka: a 12. percben Irmes épphogy lemaradt a kiugratásról, nem sokkal később pedig Miskei egyéni szólóját hatástalanították az utolsó pillanatban.

A 28. percben – egyre inkább romló látási viszonyok között – Szegleti szúrta rá Mikler kapujára a lecsorgó labdát, jó huszonöt méterről eleresztett lövését követően pont befért a játékszer Mikler kesztyűje és a kapufa között (0-1).

Fotó: Cseh Zoltán - VLS Veszprém

Hét perccel később kiegyenlített a Veszprém. A sűrű ködben csak részben lehetett kivenni, hogy mi történik a pályán. Annyi azonban biztos, hogy Szabó Bence kapufás lövése gólt ért (1-1).

Hét perc telt el a második felvonásból, amikor a vendégek több sikerest átadást is véghez vihettek a mieink tizenhatosán belül. Végül Tóth László tüzelhetett tizenkét méterről, Miklernek esélye sem maradt a hárításra (1-2).

Öttel később kétszer is góltól mentette meg övéit a veszprémi portás: léc alá tartó fejest és közelről érkező megpattanó lövést is hatástalanított Mikler. A vizes fű és a sűrű köd meghozta a játékosok lövő kedvét, mindkét gárda megpróbálta meglepni ellenfelét egy-egy távoli közbelövéssel.

A folytatásban ügyesen ölte az időt a Zala megyei rivális, mégis Miklernek akadt több dolga, a mieink nem sokszor jutottak el az ellenfél támadó harmadába. A 82. percben sikerült ezt véghez vinni, a csereként beálló Reizinger lökete csúnyán elkerülte a kaput. Nem sokkal később szöglet után adódott hatalmas veszprémi ziccer, a vendégek kapusa az ötösön belül ejtetti ki a labdát, a mieink azonban nem tudtak élni a lehetőséggel.

A 89. percben óriási védelmi hibát produkáltak a veszprémiek. Gunther és Dobsa nem értette meg egymást, Vittman pedig lecsapott a labdára, s bevágta a kapuba (1-3).

Labdarúgó NB III, 16. forduló:
VLS Veszprém–Tarr Andráshida SC 1-3 (1-1)
Egyetemi Stadion, 100 néző. Vezette: Bana (Nagy, Perák).
Veszprém: Mikler – Boromisza, Dobsa, Felber (Reizinger, 68.), Gunther – Bene, Gulyás, Szabó B., Hoffer – Miskei (Kocsis, 67.), Irmes (Polareczki, 53.). Vezetőedző: Orbán Tamás.
Andráshida: Horváth M. – Horváth T. (Varga, 68.) Tóth (Ferencz, 75.) Simonfalvi, Szegleti, Balla (Takács, 81), Marsai, Major, Kovács, Nagy, Vittman. Vezetőedző: Dobos Sándor.
Gólszerzők: Szabó B. (35.) ill. Szegleti (28)., Tóth L. (52.), Vittman (87.).

Edzői értékelés

Orbán Tamás: – Amíg hátul ilyen hibákat vétünk, elöl pedig nem tudunk gólt rúgni, addig nem lehetünk sikeresek. Úgy néz ki, a jelenlegi játékoskeret kevés ehhez az osztályhoz.

Tabella
Férfi labdarúgás, NB III Nyugati csoport, 2017/18
1. Kaposvári Rákóczi FC 54
2. FC Ajka 49
3. Érdi VSE 44
4. Tarr Andráshida SC 43
5. III. Ker. TVE 43
6. Puskás Akadémia FC II. 36
7. Pápai Perutz FC 34
8. BKV Előre 33
9. Videoton FC II. 29
10. Csepel FC 29
11. Dunaharaszti MTK 26
12. VLS Veszprém 22
13. THSE-Szabadkikötő 20
14. Pénzügyőr SE 17
15. Gyirmót FC Győr II. 16
16. Csornai SE 15
utolsó módosítás 2018. április 17. 13:18
tovább »