Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Egy nap az utánpótlásért

2017. november 7. 7:58 // Forrás: MTI
A fiatalok sportjáról és az utánpótlás-nevelésről már hetedik alkalommal szervez szakmai konferenciát az Utanpotlassport.hu szerkesztősége a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) támogatásával.

A szervezőknek az MTI-hez eljuttatott tájékoztatója szerint az elmúlt hat évhez hasonlóan idén is neves sportolók, tapasztalt szakemberek, a sporttudomány jeles képviselői és a sportirányítás vezetői adnak elő a november 29-i, budapesti rendezvényen, amelynek az Üllői úti Hunguest Hotel Millennium ad otthont.

IllusztrációIllusztráció

A konferencián két fő témakört érintenek a felkért előadók, a közönség aktív közreműködésével. Előbb az utánpótlásból a felnőttek közé kerülés nehézségei lesznek terítéken, majd a "Gyerek, edző, szülő - konfliktuskezelés az utánpótlás-nevelésben" címet viselő témakör keretében a sportoló, a tréner és a családi háttér háromszögének feszültségforrásait vizsgálják meg a szakemberek.

Az eseményen előadást tart a MOB sportigazgatója, Fábián László, valamint öttusázó olimpiai bajnok társa, Mizsér Attila, aki kommunikációs mentorként tevékenykedik. Az előadók között van még Köpf Károly, a Magyar Edzők Társaságának titkára, Esztergályos Patrik, ifjúsági olimpiai bajnok párbajtőrvívó, Horkai György olimpiai bajnok vízilabdázó, a férfi juniorválogatott szövetségi edzője, Zsiga Gyula, korábbi BEK-győztes tréner, a kézilabda szövetség szakmai igazgatója, Lénárt Ágota egyetemi docens, a Testnevelési Egyetem Pszichológiai és Sportpszichológiai Tanszékének vezetője, valamint Sárfalvi Péter világbajnok öttusázó, utánpótlás-nevelésért felelős helyettes államtitkár.

A rendezvénnyel kapcsolatos további információk a http://www.utanpotlassport.hu/egy-nap-az-utanpotlasert/ weboldalon érhetőek el, ahol jelentkezni is lehet az eseményre.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.