Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Georges Leekens lesz az új szövetségi kapitány

2017. október 30. 13:41 // Forrás: MTI, fotó: MLSZ
A belga Georges Leekens lesz a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya - adta hírül hétfőn a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) honlapja. Csányi Sándor, az MLSZ elnöke később bejelentette: a tréner megbízatása két évre, az Eb-selejtezősorozat végéig szól, és fél évvel meghosszabbítható.

A 68 éves szakember - az mlsz.hu alapján - játékosként ötször nyert belga bajnoki címet, volt belga kupagyőztes, tagja volt hazája válogatottjának, és az FC Brugge játékosaként szerepelt BEK- és UEFA Kupa-döntőben is. Több mint háromszáz ligamérkőzésen és 40 nemzetközi összecsapáson vett részt.

Georges LeekensGeorges Leekens

Edzőként Belgiumban klubcsapataival nyert bajnokságot és kupát is, munkáját az év edzője címmel ismerték el. Kétszer volt a belga válogatott szövetségi kapitánya, irányításával jutott ki a nemzeti csapat az 1998-as franciaországi világbajnokságra, 2010 és 2012 között pedig ő rakta le a mostani belga válogatott alapjait, olyan játékosokkal, mint Eden Hazard, Kevin De Bruyne vagy Romelu Lukaku. Legutóbbi eredményeit a tunéziai, majd az algériai labdarúgó-válogatott élén érte el: Tunéziát a 2015-ös, Algériát a 2017-es kontinenstornán irányította.

Ahogy azt már korábban bejelentették, a következő két barátságos mérkőzésen, a Luxemburg elleni idegenbelin (november 9.), valamint a Costa Rica elleni hazain (november 14.) ideiglenes megbízatással Szélesi Zoltán irányítja majd a nemzeti csapatot, Leekens ez után veszi át az irányítást.

Eddig, 2015. július 20. és idén október 17. között a német Bernd Storck volt a szövetségi kapitány, ő a sikertelenül megvívott vb-selejtezők után közös megegyezéssel távozott.

Georges Leekens hétfőn (ma) 14 órától, Telkiben sajtótájékoztató keretében mutatkozik be a sajtó képviselőinek.

vehirsport.hu
további cikkek
Élre áll a Fűzfő? – az idény eddigi legizgalmasabb mérkőzése következik vármegyei foci Élre áll a Fűzfő? – az idény eddigi legizgalmasabb mérkőzése következik A VEHIR.HU Veszprém vármegyei labdarúgó élvonal hétvégi fordulójában a listavezető Úrkút az üldöző Balatonfűzfő otthonába látogat. A csapatokat jelenleg két pont választja el egymástól, a tópartiak győzelem esetén megelőzhetik címvédő riválisukat. ma 8:06 Futsal felkészülési torna: vereséggel zártak a magyarok Somorján magyar futsalválogatott Futsal felkészülési torna: vereséggel zártak a magyarok Somorján A magyar futsalválogatott kedden 3-1-re kikapott a csehektől a Szlovákiában rendezett nemzetközi felkészülési tornán. tegnap 21:44 Európai kézilabdaligák: Rosta Miklós két nap alatt öt gólt lőtt kézilabda Európai kézilabdaligák: Rosta Miklós két nap alatt öt gólt lőtt Rosta Miklós kedden két, szerdán három gólt lőtt a Dinamo Bucuresti férfi kézilabdacsapatában. tegnap 21:41 Párizs 2024: száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak Párizs 2024 Párizs 2024: száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet - mondta Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke a MOB szerdai sajtótájékoztatóján, melyet száz nappal a párizsi olimpia megnyitója előtt tartottak. tegnap 14:32

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.