Testvérvárosok csatája futsalpályán

  • futsal
  • 2017.10.27
  • 11:56
Az előttünk álló hétvégén immár hatodik alkalommal látja vendégül a megyeszékhely testvérvárosait az 1. Futsal Club Veszprém együttese.

A hagyománnyá érő nemzetközi futsaltorna résztvevői ezúttal is Veszprém testvérvárosaiból érkeznek. A hatcsapatos U12-es viadalra Sepsiszentgyörgy (romániai), Tarnów (lengyel), Nyitra (szlovákiai) és Passau (német) fiataljai érkeznek. A mezőny két veszprémi csapattal, a 1. Futsal Club Veszprém és a VFC USE gárdáival egészül ki.

Archív fotó

A felek körmérkőzéses rendszerben, a futsal szabályainak megfelelően mérik össze tudásukat. A találkozóknak a Vetési gimnázium ad otthont a szombati és vasárnapi játéknapokon.

Rajki Tamástól, a szervező veszprémi futsal klub ügyvezetőjétől megtudtuk: a torna iránti érdeklődés csak nőtt az évek során, örömmel érkeznek a delegáltak a királynék városába. A megmérettetés célja továbbra is a testvérvárosi kapcsolatok elmélyítése, a sportbarátságok ápolása és a tehetségek felkutatása ­– tette hozzá.

A torna valamennyi csapata serleg és oklevél díjazásban részesül, a dobogósok pedig érmet is kapnak a nyakukba. Különdíjat kap a viadal legjobb kapusa, gólkirálya, s megválasztják a legjobb játékost és trénert is.

A sporteseményeken kívül további programokkal is kedveskednek a szervezők az idelátogató gyerekeknek: városnézésre és állatkerti látogatásra is lehetőség nyílik.