Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Diákolimpia: veszprémi bronzérem duatlonban

2017. október 26. 8:16
A veszprémi Noszlopy Gáspár Gimnázium és Kollégium tanulója, Imre Kornél a VI. korcsoport „B” kategóriájában lett harmadik helyezett.

Október 21-én Marcaliban rendezték meg a diákolimpia duatlon országos döntőt, melyen a Veszprém megyei diákok is kiválóan szerepeltek. Az esemény azért is figyelemreméltó, mert ez a versenyforma két év után idén került vissza a diákolimpiai sportágak közé. Ebben a tanévben várhatóan 270 ezer gyerek versenyez majd összesen a diákolimpián.

Október 21-én több mint 1200 versenyzővel Marcaliban, a Magyar Triatlon Szövetség közreműködésével rendezték meg az új diákolimpiai idény második országos megmérettetését, a diákolimpia duatlon országos döntőt. A futásból és kerékpározásból álló versenyen a III., IV., V., VI. korcsoportú igazolt versenyzők („A” kategória) és a versenyengedéllyel nem rendelkező tanulók („B” kategória) egyéniben és csapatban is megmérkőztek a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címért. Az igazolt duatlonisták több mint 200 fővel, a „B” kategóriás sportolók pedig közel 1000 fővel versenyeztek a marcali belvárosában kialakított kerékpáros és futóútvonalakon.

A Veszprém megyei diákok kiváló eredményeket értek el, két bronzérem is született: Monostori Noel, az Ajkai Bródy Imre Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola tanulója a fiúk III. korcsoportos, „B” kategóriás versenyében, míg Imre Kornél, a veszprémi Noszlopy Gáspár Gimnázium és Kollégium tanulója a VI. korcsoport „B” kategóriájában lett 3. helyezett.

A megnyitó ünnepségen részt vett Lipták Tamás, a Magyar Triatlon Szövetség szakmai igazgatója, dr. Sütő László, Marcali polgármestere és dr. Molnár László, a Magyar Diáksport Szövetség stratégiai igazgatója is.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.