Tizenkét csapatos Bajnokok Ligája 2020-tól?

  • Telekom Veszprém
  • 2017.10.20
  • 12:11
  • ehfcl.com
Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) radikális változtatásokat tervez Bajnokok Ligája sorozat lebonyolításában. Tizenkét csapatra csökkenhet a versengő felek száma a péntek délután megjelent tervezet szerint.

Péntek délelőtt hivatalos oldalán hirdette ki az európai klubkézilabdázás reformprogramját az Európai Kézilabda Szövetség.

A tervezett változtatások egyik legfőbb eleme, hogy tizenkét csapatra csökkentenék a Bajnokok Ligája mezőnyét. Az új elképzelés szerint a sorozat áttérne az oda-visszavágós, körmézkőzéses bajnoki rendszerre. A pontvadászat legjobb nyolc együttese találkozna az egyenes kieséses szakaszban, ahol oda-visszavágós párharcban dőlne el, mely csapatok vehetnek részt a Bajnokok Ligája négyes döntőjében.

A sorozatba Európa nyolc legerősebb bajnokságának győztese kvalifikálná magát automatikusan, ez egészülne ki további négy gárdával. Arról azonban nincs információ, hogy milyen szempontok alapján választanák ki ezeket az együtteseket. Az elitliga későbbi tizenhat csapatosra bővítését is fontolgatja az EHF.

A szövetség cikkében megjegyzi, a reformprogram bevezetését az élcsapatok és a további partnerek bevonásával kívánják megvitatni a közeljövőben.

A tervezett változtatások az EHF további versenykiírásait is érintenék. Huszonnégy csapatos Európai Kézilabda Liga jöhet létre, melyben négy, hatfős csoportban versengenének a felek. A csoportok első négy helyezettjei, a nyolcaddöntőktől kieséses rendszerben mérkőznének meg egymással. A Bajnokok Ligájához hasonlóan ez a versenykiírás is egy négyes döntővel zárulna.

A harmadik számú kupaküzdelem EHF Kupa néven futna tovább, erről a sorozatról több információt azonban nem osztott meg cikkében a szövetség.

Szorosabbá válik a kapocs a Forum Club Handball, az európai klubok érdekképviseleti szerve és az Európai Kézilabda Szövetség között. A két szervezet hosszútávú együttműködési szerződést írt alá egymással nemrégiben.

A női BL tizenhat csapatos létszáma nem változna, de jelenlegi négy csoportot két nyolcas váltaná.

Tabellák
Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, 2017/18
1. Paris Saint-Germain 14
2. SG Flensburg-Handewitt 12
3. Telekom Veszprém 11
4. Kielce 8
5. THW Kiel 7
6. Meskov Breszt 5
7. RK Celje 5
8. Aalborg Handbold 2
utolsó módosítás 2017. november 19. 21:24
tovább »
Férfi kézilabda NB I, 2017/18
1. Telekom Veszprém 20
2. MOL-Pick Szeged 20
3. Grundfos Tatabánya KC 16
4. Balatonfüredi KSE 16
5. Dabas KC VSE 14
6. Sport36-Komló 12
7. Eger SBS Eszterházy 9
8. CYEB Budakalász 8
9. Ceglédi KKSE 7
10. Csurgói KK 6
11. Orosházi FKSE- LINAMAR 4
12. B.Braun Gyöngyös 3
13. Váci KSE 3
14. Ferencvárosi TC 2
utolsó módosítás 2017. november 22. 09:58
tovább »