A védekezésre helyeznék a hangsúlyt

  • Hoya-Pannon Egyetem Veszprém
  • 2017.10.17
  • 20:34
  • veszpremkosar.hu
Kellő önbizalommal várja a – zajló évadban is magas célokért küzdő – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém a Hódmezővásárhelyi Kosársuli elleni október 20-ai (péntek, 17 óra) hazai csatát; ha végig koncentráltak maradnak, akkor jó esélyük van a sikerre.

A dobogó második fokára „érkezett” Körtélyesi Gergelyék hétvégén – zsinórban – a negyedik diadalukat aratták az NB I/B Piros-csoportban, ezúttal a Nagykőrösi Sólymok SE otthonából hozták el a pontokat (75-84). Az élvezetes mérkőzés elején mindkét fél sok energiát tett a párharcba, az iram miatt volt kapkodás és figyelmetlenség: a vendégek rengeteg helyzetet hagytak ki, a hazaiak pedig temérdek labdát adtak el. Később a mieink feljavultak, Ryan Cook újra tarthatatlan volt, a társaival rossz döntések sorozatára késztették a riválist. Mikor beindult a henger, valóságos erődemonstrációt tartottak. A fordulás után viszont odalett a magabiztosságuk, bizonyos szituációkra nem jól reagáltak, s az ellenfél elkezdett dominálni a lepattanó-csatában. Két pontra jöttek fel, miközben a bakonyiaknak minden gólért meg kellett küzdeni. Szerencsére a hajrában helyén volt a szívük.

Hazai pályán szaporíthatja pontjai számát a HOYA

Most a kilencedik vásárhelyieket fogadják, akik eddig kettő–hármas győzelmi-vereség mutatóval állnak. A katlanjuktól távol nem megy nekik, idegenben nulla–három a mérlegük (–MTK Törökbálint 81-60, –Tehetséges Fiatalok Basketball Players 84-69, –Vasas Akadémia 82-79). A Szabó Péter, Varga Zalán és Nemanja Gajic nevével fémjelzett együttes legutóbb otthon mattolta a Bonyhádi KSE-t (96-94).

– A minap nagy akarásról tettünk tanúbizonyságot, a diadalt a szívünknek is köszönhettük – mondta Mérész Csaba vezetőedző. – Ezzel együtt megyünk tovább, mert a terveink megmaradtak. Bízom benne, hogy az erőnk és a lendületünk sokáig tart. Nehéz találkozó előtt állunk – hiszen a Kosársuli jó csapat, nem altat el bennünket a helyezése –, de mint mindig, most is nyerni szeretnénk. A királynék városában csak a győzelem elfogadható tőlünk. Nem túldobni akarjuk őket, inkább a védekezésre próbáljuk helyezni a hangsúlyt. A sűrű programunk dacára jó hangulatban van a társaság, bár az igazán jó teljesítménnyel még adósak vagyunk. Hiszem, hogy fizikálisan és mentálisan is felkészültek leszünk a bajnokira, mert azt a játékot szeretnénk nyújtani, amire képesek vagyunk. Napról-napra keményen dolgozunk, lévén, ezen kiírásban is komoly elképzelések vannak a célkeresztünkben. Ha nagy elánnal vetjük magunkat a küzdelembe, annak meglesz a hozománya.

Tabella
Férfi kosárlabda NB I/B Piros-csoport
1. OSE Lions 27
2. HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 26
3. Nyíregyháza Blue Sharks 24
4. PVSK-Kronosz Kiadó 19
5. Vasas Akadémia 22
6. Tehetséges Fiatalok Basketball 18
7. MEAFC 22
8. MTK Törökbálint 20
9. Calle Pubfood Békés 20
10. Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 20
11. Nagykőrösi Sólymok KE 19
12. Vásárhelyi Kosársuli 16
13. Bonyhádi KSE 18
14. Budapesti Honvéd SE 14
utolsó módosítás 2018. január 13. 21:57
tovább »