Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Tíz km-en Kovács Tamás a legjobb magyar

2017. október 16. 21:48
A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) olimpikonja, Kovács Tamás célfotót követően maradt le az első helyről ausztrál riválisa mögött a Budapest Maratonon.

A hétvégi 32. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál - V4 Futóhétvégét rendező Budapest Sportiroda (BSI) bejelentette, hogy 31920 futót regisztráltak a hétvégén, azaz messze megdőlt a korábbi nevezési rekord, mely akkor kicsivel haladta meg a harmincezret. Az új rekord annyit jelent, mintha Szekszárd minden egyes lakosa jelentkezett volna a versenyre. Így minden idők legnépesebb magyarországi szabadidősport rendezvényére került sor Budapesten.

Rekord született a külföldi nevezők számában is, a két nap során 81 országból 5400-an érkeztek Budapestre. A maratoni mezőny 40%-a külföldi volt. Jöttek futók Új-Zélandról, Chiléből és Costa Rica-ból is. Magyarországról 1033 településről érkeztek jelentkezések, azaz minden harmadik településről. A legidősebb induló a 84 éves Kenyér Imre volt.

Kovács Tamás hatalmas csatában második lettKovács Tamás hatalmas csatában második lett

Az Actimel 10 km-en hatalmas küzdelem zajlott a korábban olimpián is indult maratonfutó Kovács Tamás és az ausztrál Marantelli között. Végül célfotó döntött a két atléta között, azonos idő mellett a Budapesten turistáskodó, csak pillanatnyi hangulat folytán benevezett ausztrálé lett az elsőség (31.11).

– Sajnos az utolsó ezer méteren a kelleténél jobban elengedtem az ausztrál fiút, és bár az utolsó 100 méteren megcsináltam azt a ritmusváltást, amit terveztem, de még ő is tudott egyet ráváltani, ezért már nem maradt időm megelőzni – nyilatkozta a VEDAC kiválósága, Kovács Tamás.

A Theodora 30 km-en a 38 éves sümegi Czili György 13. lett (ideje 2.08:00). A maratonon a 28 éves szentgáli Nagy Péter a 18. helyet szerezte meg, korcsoportjában a 11. lett (ideje 4:25:03).

A legidősebb megyei futó a 74 éves veszprémi Niedermayer Attila, aki a maratonon indult és korcsoportjában második lett. A hölgyeknél az 55 éves balatonfűzfői Varjúné Cseh Beáta volt a legszebb korú, ő 30 km-en versenyzett. A legfiatalabbak a megyéből 10 km-en futottak: a 14 éves Tóth Szilveszter és a 16 éves Tóth Kata Herendről.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.