A védekezés lehet a siker kulcsa

  • Hoya-Pannon Egyetem Veszprém
  • 2017.10.09
  • 07:56
  • veszpremkosar.hu
Remek mérkőzésre van kilátás október 10-én (kedd, 17 óra) a Vetési gimnázium csarnokában, ahol az NB I/B Piros-csoportban érdekelt HOYA-Pannon Egyetem Veszprém a Pécsi VSK-Kronosz Kiadót fogadja.

Kosárlabdázóink múlt héten megszerezték második szezonbeli győzelmüket – a Budapesti Honvéd SE ellen (83-70). Az első félidőben hullámzóan teljesítettek Mérész Csaba vezetőedző tanítványai, akik nagy akarással kompenzálták a hibáikat, miközben a támadásaikból hiányzott az ötletesség, a vállalkozó-kedv. Az előnyüket elherdált bakonyiak a fordulást követően néha görcsösnek tűntek (…tizenhét büntetőt rontottak el), még szerencse, hogy a hozzáállásukkal nem volt baj. Noha nem tudták megmutatni az igazi arcukat, az utolsó negyed elején végre a saját ritmusuk szerint pattogtattak, a produkciójuk gyorsabb és élvezetesebb lett. A hajrára alakult ki a legnagyobb különbség, amit főként a nagy szívüknek és a küzdőszellemüknek köszönhettek.

Pécsi ellenfél vár a veszprémiekre (archív fotó)

Ezen sikerükkel feljöttek az ötödik helyre, eggyel előrébb, mint ahol a leendő ellenfelük, a Pécsi VSK-Kronosz Kiadó állomásozik, Körtélyesi Gergelyékhez hasonló, kettő–egyes mutatóval. A Baranya-megyeiek előbb kikaptak a Miskolci EAFC-től (89-94, otthon), aztán megverték a Vasas Akadémiát (71-81, idegenben) és a Bonyhádi KSE-t (78-72, otthon). Soraikban Demeter Attila és Boris Krnjajski a kulcsfigura, ám mellettük a szerb Veljko Dragasevic, Berkics Bence, Antoni Csanád és Bíró Levente is képes jó megoldásokra.

Mivel a pécsiek ősszel kifejezetten jól muzsikálnak, kitűnő, ám egyúttal nehéz csatára van kilátás. A szakmai főnökség ezúttal azt várja a veszprémiektől, hogy úgy teljesítsenek, mint legutóbb az első negyedben és a záró felvonás elején. Nagy kihívás lesz Hegedűs Gergelyék számára a fellépés, mert az általuk tisztelt rivális jó játékerőt képvisel – a helységnévtáblájukat elhagyva is képes meggyőző formára, vagyis, ha elkapják a ritmust, nagyon veszélyesek lehetnek. De a helyi kedvencek is komoly célokkal vágtak neki az idénynek. Emiatt az elsőtől az utolsó percig kell koncentráltnak lenniük. – Minden derbin a maximumot szeretnénk nyújtani – mondták a HOYA-mezesek, majd így folytatták: itthon egyszerűen nem veszíthetünk, ezért van rajtunk némi nyomás. A pécsieknél kiváló egyéni képességű sportolók vannak, akik kockázatot jelentenek. Szerintünk a védekezés lesz a kulcs. Tisztában vagyunk azzal, hogy mi számítunk favoritnak, de ez nem nyomhatja úgy teherként a vállunkat, hogy boruljon a papírforma.

Tabella
Férfi kosárlabda NB I/B Piros-csoport
1. OSE Lions 10
2. HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 9
3. Tehetséges Fiatalok 9
4. Nyíregyháza Blue Sharks 8
5. Bonyhádi KSE 8
6. MEAFC 8
7. Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 8
8. MTK Törökbálint 6
9. Vásárhelyi Kosársuli 7
10. PVSK-Kronosz Kiadó 7
11. Nagykőrösi Sólymok KE 6
12. Calle Pubfood Békés 6
13. Vasas Akadémia 6
14. Budapesti Honvéd SE 4
utolsó módosítás 2017. október 16. 00:05
tovább »