A védekezés lehet a siker kulcsa

  • Hoya-Pannon Egyetem Veszprém
  • 2017.10.09
  • 07:56
  • veszpremkosar.hu
Remek mérkőzésre van kilátás október 10-én (kedd, 17 óra) a Vetési gimnázium csarnokában, ahol az NB I/B Piros-csoportban érdekelt HOYA-Pannon Egyetem Veszprém a Pécsi VSK-Kronosz Kiadót fogadja.

Kosárlabdázóink múlt héten megszerezték második szezonbeli győzelmüket – a Budapesti Honvéd SE ellen (83-70). Az első félidőben hullámzóan teljesítettek Mérész Csaba vezetőedző tanítványai, akik nagy akarással kompenzálták a hibáikat, miközben a támadásaikból hiányzott az ötletesség, a vállalkozó-kedv. Az előnyüket elherdált bakonyiak a fordulást követően néha görcsösnek tűntek (…tizenhét büntetőt rontottak el), még szerencse, hogy a hozzáállásukkal nem volt baj. Noha nem tudták megmutatni az igazi arcukat, az utolsó negyed elején végre a saját ritmusuk szerint pattogtattak, a produkciójuk gyorsabb és élvezetesebb lett. A hajrára alakult ki a legnagyobb különbség, amit főként a nagy szívüknek és a küzdőszellemüknek köszönhettek.

Pécsi ellenfél vár a veszprémiekre (archív fotó)

Ezen sikerükkel feljöttek az ötödik helyre, eggyel előrébb, mint ahol a leendő ellenfelük, a Pécsi VSK-Kronosz Kiadó állomásozik, Körtélyesi Gergelyékhez hasonló, kettő–egyes mutatóval. A Baranya-megyeiek előbb kikaptak a Miskolci EAFC-től (89-94, otthon), aztán megverték a Vasas Akadémiát (71-81, idegenben) és a Bonyhádi KSE-t (78-72, otthon). Soraikban Demeter Attila és Boris Krnjajski a kulcsfigura, ám mellettük a szerb Veljko Dragasevic, Berkics Bence, Antoni Csanád és Bíró Levente is képes jó megoldásokra.

Mivel a pécsiek ősszel kifejezetten jól muzsikálnak, kitűnő, ám egyúttal nehéz csatára van kilátás. A szakmai főnökség ezúttal azt várja a veszprémiektől, hogy úgy teljesítsenek, mint legutóbb az első negyedben és a záró felvonás elején. Nagy kihívás lesz Hegedűs Gergelyék számára a fellépés, mert az általuk tisztelt rivális jó játékerőt képvisel – a helységnévtáblájukat elhagyva is képes meggyőző formára, vagyis, ha elkapják a ritmust, nagyon veszélyesek lehetnek. De a helyi kedvencek is komoly célokkal vágtak neki az idénynek. Emiatt az elsőtől az utolsó percig kell koncentráltnak lenniük. – Minden derbin a maximumot szeretnénk nyújtani – mondták a HOYA-mezesek, majd így folytatták: itthon egyszerűen nem veszíthetünk, ezért van rajtunk némi nyomás. A pécsieknél kiváló egyéni képességű sportolók vannak, akik kockázatot jelentenek. Szerintünk a védekezés lesz a kulcs. Tisztában vagyunk azzal, hogy mi számítunk favoritnak, de ez nem nyomhatja úgy teherként a vállunkat, hogy boruljon a papírforma.

Tabella
Férfi kosárlabda NB I/B Piros-csoport
1. OSE Lions 41
2. HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 38
3. Tehetséges Fiatalok Basketball 37
4. Nyíregyháza Blue Sharks 36
5. Vasas Akadémia 34
6. PVSK-Kronosz Kiadó 32
7. MTK Törökbálint 33
8. MEAFC 33
9. Nagykőrösi Sólymok KE 32
10. Budapesti Honvéd SE 31
11. Calle Pubfood Békés 28
12. Vásárhelyi Kosársuli 28
13. Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 28
14. Bonyhádi KSE 28
utolsó módosítás 2018. március 19. 21:22
tovább »