Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C

Sima vereséggel kezdett a Ferencváros

2017. október 6. 23:07 // Forrás: MTI
A Ferencváros 34-31-re kikapott az előző idényben ezüstérmes macedón Vardar Szkopje otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első mérkőzésén, pénteken.

Női BL, csoportkör, 1. forduló, C csoport:
Vardar Szkopje (macedón) - FTC-Rail Cargo Hungaria 34-31 (20-11)
az FTC gólszerzői:
Faluvégi 7, Snelder, Pena 6-6, Jovanovic 4, Kovacsics 3, Van der Heijden, Márton G. 2-2, Schatzl 1

A magyar játékosok közül a sérült Hornyák Dóra a kispadról nézte végig a találkozót, Szucsánszki Zita pedig csak perceket tölthetett a pályán.

Védekezésben egyik csapat sem remekelt a meccs elején, támadásban viszont pontosabban kezdett a Vardar, a vendégek több ziccert is elhibáztak. A holland beálló, Danick Snelder vezérletével ugyanakkor tartotta a lépést esélyesebb riválisával az FTC, sőt a 17. percben egyenlítenie is sikerült (10-10).

Ezt követően azonban emberhátrányba került a magyar együttes, ami fordulópontnak bizonyult. A csereként beállt kapus, Szikora Melinda eleinte jól teljesített, csapata ennek ellenére négy gólt kapott, ezért Elek Gábor vezetőedzőnek időt kellett kérnie.

Az FTC gyengélkedésének ő sem tudott véget vetni, mert a játékosok közül senki nem tudott vezéregyéniséggé válni, amikor szükség lett volna rá, és a gárda csaknem tíz percig nem dobott gólt (20-11).

Nagy lelkesedéssel, gyors játékkal kezdte a második félidőt a Ferencváros, és Snelder irányításával némileg csökkentette hátrányát az álmatagon kézilabdázó hazaiakkal szemben (23-17). Később ez a lendület is alábbhagyott, és a 48. percben - a meccs során először - tízgólos különbség alakult ki a felek között (31-21).

Az utolsó tíz percben ismét jól küzdött és eredményesen kézilabdázott az FTC, 8-1-es sorozatot produkált, ezzel elkerülte a súlyos vereséget.

A macedón csapat legeredményesebb játékosa a szerb Dragana Cvijic és Andrea Lekic volt egyaránt hét góllal, a horvát Andera Penezic és a francia Alexandra Lacrabere hatszor volt eredményes.

A Ferencváros jövő szombaton a norvég Larvik ellen, Dabason folytatja BL-szereplését.

szombaton játsszák:
B csoport: Győri Audi ETO KC-Midtjylland (dán) 19.30

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.