Listavezető vs. sereghajtó – mégis rangadó!

  • Telekom Veszprém
  • 2017.10.06
  • 07:30
A férfi kézilabda Bajnokok Ligája B csoportjának vasárnapi (17.00) derbijén az utolsó helyen álló THW Kielt fogadja az éllovas Telekom Veszprém.

Három meccs, három győzelem ­– eddig hibátlanul teljesít a Telekom Veszprém a legrangosabb európai kupasorozatban. A szlovén Celje, a német Flensburg és a fehérorosz Meskov Breszt legyőzése után vasárnap (17.00) a német rekordbajnok THW Kiel vár a veszprémi kézisekre.

A bakonyiak magyar válogatott jobbátlövője, Ancsin Gábor az előző körben szerepelt először az elitsorozatban az idényben, a Breszt elleni siker alkalmával két góllal hálálta meg edzője bizalmát. A huszonhat esztendős játékos finoman fogalmazva is mellőzött volt az első veszprémi szezonjában, Javier Sabaté epizódszerepet is csak ritkán szánt neki. ­– Rendkívül nehéz időszak van a hátam mögött – kezdte a beszélgetést a jobbátlövő, akit csapata kedd délutáni edzését követően értünk el telefonon. – Sabaté mester nem kommunikálta felém, hogy miért nem számít rám. Egy idő után próbáltam nem foglalkozni a történtekkel. Ha állandóan azon járt volna az agyam, hogy miért nem kapok több lehetőséget, abba biztosan beleőrültem volna. Emellett mindent elkövettem, hogy formában tartsam, fejlesszem magam ­– emlékezett vissza megpróbáltatásaira, majd sietve leszögezte: ezt az időszakot már jócskán elfelejtette, most csak arra koncentrál, hogy minél jobb játékkal tudja segíteni a társakat.

Ez az idény sem indult álomszerűen számára, kisebb sérüléssel kellett megküzdeni rögtön a szezon elején. – Nagyon boldog voltam, hogy pályára léphettem a BL-ben, jól éreztem magam a pályán Bresztben ­– húzta alá.

A Kiel elleni vasárnapi találkozó kapcsán megemlítettem, jó emlékeket őrizhet a németek elleni tavalyi hazai csoportmeccsről, amelyen ötször is betalált. – Igen, csak ezen a meccsen játszhattam – szakított félbe nevetve, majd komolyabbra fordítva a szót megosztotta meglátásait a közelgő csata előtt. ­– Nem foglalkozunk azzal, hogy milyen formát mutat a Kiel, amelynek keretét továbbra is világklasszis kézilabdázók alkotják. Biztosak lehetünk benne, hogy vasárnap is mindent el fognak követni annak érdekében, hogy elrabolják tőlünk a két pontot. Gőzerővel készülünk, hazai pályán mindig kötelező a győzelem, nem is gondolkodhatunk más eredményben.

Tagadhatatlan, hogy a Kiel meglehetősen gyengén szerepel az idényben. A Bundesligában négy győzelem és négy vereség az együttes mérlege, ami csak a tizedik helyre elég a világ legerősebb pontvadászatában. A BL-ben a Párizs ellen szoros, a lengyel Kielce ellen pedig nagyarányú vereséget szenvedtek. A dán Aalborgot ugyan egy góllal legyőzték, de így is a csoport utolsó helyén állnak.

– A THW Kiel kerete az egyik legerősebb a világon, de tény, hogy az elmúlt időszakban visszafogottan teljesítenek. Jól ismerem a „zebrákat”, biztos vagyok benne, hogy Veszprémbe is győzni jönnek. Ugyanakkor mi is abban bízunk, hogy szurkolóink buzdítását élvezve itthon tartjuk a két pontot – fogalmazott Ljubomir Vranjes az Eger elleni szerdai bajnokit követően.

Újságírói kérdésre válaszolva azt is elmondta, nem lepte meg, hogy volt csapata múlt héten legyőzte a PSG-t. Mint mondta, a Flensburg hazai pályán mindig nagyon veszélyes, különösen akkor, ha rutinos kapusa, Mattias Andersson ennyire kiváló teljesítményt nyújt.

A svéd szakember hozzátette: még nem döntötte el, hogy kiket nevez a THW elleni találkozóra. Annyit elárult, hogy az Eger elleni meccs után már tisztult számára a kép, de majd csak a héten hátralévő edzések után hozza meg a végleges döntést.

Tabellák
Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, 2017/18
1. Telekom Veszprém 9
2. Paris Saint-Germain 8
3. SG Flensburg-Handewitt 6
4. Meskov Breszt 5
5. Kielce 4
6. RK Celje 3
7. THW Kiel 3
8. Aalborg Handbold 2
utolsó módosítás ma 19:49
tovább »
Férfi kézilabda NB I, 2017/18
1. MOL-Pick Szeged 14
2. Telekom Veszprém 12
3. Balatonfüredi KSE 12
4. Grundfos Tatabánya KC 8
5. Sport36-Komló 8
6. Dabas KC VSE 8
7. Eger SBS Eszterházy 8
8. Ceglédi KKSE 5
9. Csurgói KK 4
10. CYEB Budakalász 3
11. B.Braun Gyöngyös 2
12. Orosházi FKSE- LINAMAR 2
13. Ferencvárosi TC 2
14. Váci KSE 0
utolsó módosítás ma 19:44
tovább »