Listavezető vs. sereghajtó – mégis rangadó!

  • Telekom Veszprém
  • 2017.10.06
  • 07:30
A férfi kézilabda Bajnokok Ligája B csoportjának vasárnapi (17.00) derbijén az utolsó helyen álló THW Kielt fogadja az éllovas Telekom Veszprém.

Három meccs, három győzelem ­– eddig hibátlanul teljesít a Telekom Veszprém a legrangosabb európai kupasorozatban. A szlovén Celje, a német Flensburg és a fehérorosz Meskov Breszt legyőzése után vasárnap (17.00) a német rekordbajnok THW Kiel vár a veszprémi kézisekre.

A bakonyiak magyar válogatott jobbátlövője, Ancsin Gábor az előző körben szerepelt először az elitsorozatban az idényben, a Breszt elleni siker alkalmával két góllal hálálta meg edzője bizalmát. A huszonhat esztendős játékos finoman fogalmazva is mellőzött volt az első veszprémi szezonjában, Javier Sabaté epizódszerepet is csak ritkán szánt neki. ­– Rendkívül nehéz időszak van a hátam mögött – kezdte a beszélgetést a jobbátlövő, akit csapata kedd délutáni edzését követően értünk el telefonon. – Sabaté mester nem kommunikálta felém, hogy miért nem számít rám. Egy idő után próbáltam nem foglalkozni a történtekkel. Ha állandóan azon járt volna az agyam, hogy miért nem kapok több lehetőséget, abba biztosan beleőrültem volna. Emellett mindent elkövettem, hogy formában tartsam, fejlesszem magam ­– emlékezett vissza megpróbáltatásaira, majd sietve leszögezte: ezt az időszakot már jócskán elfelejtette, most csak arra koncentrál, hogy minél jobb játékkal tudja segíteni a társakat.

Ez az idény sem indult álomszerűen számára, kisebb sérüléssel kellett megküzdeni rögtön a szezon elején. – Nagyon boldog voltam, hogy pályára léphettem a BL-ben, jól éreztem magam a pályán Bresztben ­– húzta alá.

A Kiel elleni vasárnapi találkozó kapcsán megemlítettem, jó emlékeket őrizhet a németek elleni tavalyi hazai csoportmeccsről, amelyen ötször is betalált. – Igen, csak ezen a meccsen játszhattam – szakított félbe nevetve, majd komolyabbra fordítva a szót megosztotta meglátásait a közelgő csata előtt. ­– Nem foglalkozunk azzal, hogy milyen formát mutat a Kiel, amelynek keretét továbbra is világklasszis kézilabdázók alkotják. Biztosak lehetünk benne, hogy vasárnap is mindent el fognak követni annak érdekében, hogy elrabolják tőlünk a két pontot. Gőzerővel készülünk, hazai pályán mindig kötelező a győzelem, nem is gondolkodhatunk más eredményben.

Tagadhatatlan, hogy a Kiel meglehetősen gyengén szerepel az idényben. A Bundesligában négy győzelem és négy vereség az együttes mérlege, ami csak a tizedik helyre elég a világ legerősebb pontvadászatában. A BL-ben a Párizs ellen szoros, a lengyel Kielce ellen pedig nagyarányú vereséget szenvedtek. A dán Aalborgot ugyan egy góllal legyőzték, de így is a csoport utolsó helyén állnak.

– A THW Kiel kerete az egyik legerősebb a világon, de tény, hogy az elmúlt időszakban visszafogottan teljesítenek. Jól ismerem a „zebrákat”, biztos vagyok benne, hogy Veszprémbe is győzni jönnek. Ugyanakkor mi is abban bízunk, hogy szurkolóink buzdítását élvezve itthon tartjuk a két pontot – fogalmazott Ljubomir Vranjes az Eger elleni szerdai bajnokit követően.

Újságírói kérdésre válaszolva azt is elmondta, nem lepte meg, hogy volt csapata múlt héten legyőzte a PSG-t. Mint mondta, a Flensburg hazai pályán mindig nagyon veszélyes, különösen akkor, ha rutinos kapusa, Mattias Andersson ennyire kiváló teljesítményt nyújt.

A svéd szakember hozzátette: még nem döntötte el, hogy kiket nevez a THW elleni találkozóra. Annyit elárult, hogy az Eger elleni meccs után már tisztult számára a kép, de majd csak a héten hátralévő edzések után hozza meg a végleges döntést.

Tabellák
Férfi kézilabda NB I, 2017/18
1. Telekom Veszprém 44
2. MOL-Pick Szeged 40
3. Grundfos Tatabánya KC 35
4. Balatonfüredi KSE 34
5. Sport36-Komló 22
6. CYEB Budakalász 20
7. Dabas KC VSE 20
8. Csurgói KK 18
9. Eger SBS Eszterházy 17
10. Ceglédi KKSE 15
11. B.Braun Gyöngyös 11
12. Ferencvárosi TC 11
13. Váci KSE 9
14. Orosházi FKSE- LINAMAR 6
utolsó módosítás 2018. március 19. 21:24
tovább »
Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, 2017/18
1. Paris Saint-Germain 23
2. Telekom Veszprém 18
3. SG Flensburg-Handewitt 18
4. THW Kiel 16
5. Kielce 15
6. Meskov Breszt 10
7. RK Celje 7
8. Aalborg Handbold 5
utolsó módosítás 2018. március 04. 21:41
tovább »