Nem figyelik a tabellát

  • Hoya-Pannon Egyetem Veszprém
  • 2017.10.03
  • 20:38
  • veszpremkosar.hu
A HOYA-Pannon Egyetem Veszprém október 6-án (péntek, 17 óra) a Budapesti Honvéd SE együttesét fogadja a Vetési gimnázium csarnokában az NB I/B Piros-csoportban.

A mieink a balul sikerült évadnyitójuk után múlt héten javítottak a mérlegükön: itthoni bemutatkozásként felülmúlták a jó képességű Calle Pubfood Békést (92-67). A hazaiak az első félidőben néha görcsösek voltak, előfordult, hogy a parketten nem értették meg egymást. Abban a játékrészben hullámzott a produkciójuk, nem csak távolról ment pontatlanul, mint utóbb kiderült, a kohézió elmaradása okozott kisebb-nagyobb gondokat. Aztán fordulás után elkapták a ritmust, a lefújásig például tizennyolc labdát szereztek. Később gyorsabb és élvezetesebb lett a játékuk; a szurkolók is jól szórakoztak. Ezzel együtt, még sok munka vár rájuk.

Ismét hazai pályán a Hoya

Ezúttal a Budapesti Honvéd SE látogat a királynék városába. A fővárosiak a rajton az Oroszlányi SE Lionstól (75-90, otthon), majd az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC-tól (86-79, idegenben) kaptak ki. A nulla–kettes mutatójukkal jelenleg sereghajtók a tizennégy szereplős blokkban.

– Számunkra nincs különbség a találkozók között, mi mindig győzni szeretnénk, pláne hazai környezetben – mondta Mérész Csaba vezetőedző. – Nem számít, hogy a leendő, egyébiránt veszélyes riválisunk hol áll a tabellán, a „pirosoknál” nincsenek könnyű derbik, ráadásul a legutóbbi diadalunk után nem bízhatjuk el magunkat, mert az előadásunk akkor is döcögött. Most is kemény párharc vár ránk. Mi mindenkiből komolyan felkészülünk, természetesen a piros-feketéket is feltérképeztük. Persze elsősorban a saját dolgainkkal foglalkozunk. Már csak azért is, mert eddig nem azt a kosárlabdát hoztuk, amit szeretnénk. Nekünk csak a győzelem az elfogadható, ám a dolgainkat közben próbáljuk finomítani. Remélem, hogy meccsről-meccsre – és a múltkorinál – jobbak leszünk. Az új sportolóinknak még idő kell a beilleszkedéshez. Ryan Cook is egyre jobban összeszokik a többiekkel, ő is mind magabiztosabb lesz, ami majd az együttes erején is megmutatkozik. Mindenekelőtt egy jó hátsó alakzattal akarunk sikeresek lenni, de hasonlóan fontos, hogy koncentráltan és jó mentalitással játszunk, illetve tudatos támadásokkal szolgáljunk. Sok múlik majd a védekezésen és a hozzáálláson, nem szabad ugyanis engednünk, hogy a másik oldal elkapja a fonalat és könnyű gólokat szerezzen.

Tabella
Férfi kosárlabda NB I/B Piros-csoport
1. OSE Lions 41
2. HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 38
3. Tehetséges Fiatalok Basketball 37
4. Nyíregyháza Blue Sharks 36
5. Vasas Akadémia 34
6. PVSK-Kronosz Kiadó 32
7. MTK Törökbálint 33
8. MEAFC 33
9. Nagykőrösi Sólymok KE 32
10. Budapesti Honvéd SE 31
11. Calle Pubfood Békés 28
12. Vásárhelyi Kosársuli 28
13. Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 28
14. Bonyhádi KSE 28
utolsó módosítás 2018. március 19. 21:22
tovább »