Gyorsabban és pontosabban

  • Hoya-Pannon Egyetem Veszprém
  • 2017.09.27
  • 07:47
  • veszpremkosar.hu
A HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kosárlabdázói azon vannak, hogy szeptember 27-én (szerda, 17 óra) megmutassák valódi tudásukat a Calle Pubfood Békés ellen. A balul sikerült évadnyitójuk után, idehaza csakis a diadal elfogadható tőlük.

A holtidényben jelentősen átalakult mieink elvéreztek az átszervezett NB I/B Piros-csoport rajtján – a Nyíregyháza Blue Sharks otthonában kaptak ki (74-69). Pedig a mérkőzés elején minden mozzanat arról árulkodott, hogy a vendégek nagyobb játékerőt képviselnek, ám a második negyed után futószalagon puskázták el a lehetőségeiket, időnként egyszerűen csődöt mondtak. A temérdek kihagyott próbálkozás „persze” megbosszulta magát: az önbizalomhiányban szenvedett és rossz döntéseket hozott sportolók dobóteljesítménye alaposan visszaesett, az ellenfél pedig vérszemet kapott. Zavaros lett a bakonyiak közötti összhang, nem igazán értették meg egymást a pályán. Ugyan hangyaszorgalommal feljebb jöttek, a záró felvonásban a vezetést is átvették, de mert a nagyszünet után gyengén muzsikáltak, a gépezetükben többször volt „áramkimaradás”, az észak-alföldiek nem érdemtelenül húzták be a párharcot.

A következő körben a békésiek ellen javíthatnak, a rivális jelenleg egy győzelemmel (–Vasas Budapest 81-72, otthon) és egy vereséggel (–Bonyhádi KSE 85-80, idegenben) áll. A soraikban főként Koma Dánielre, Nagy Balázsra, Kertész Dánielre, Hajdú Mártonra, a szerb Daniel Krsticre és a magyar színeket képviselő Adebayo Osiyemire érdemes figyelni.

Hegedűs Gergelyéknek aligha a vasárnapi volt a szezonbeli derbijük, bizton állíthatjuk: annál sokkal jobban is tudnak játszani. Sem csapatként, sem egyénileg nem tudtak annyi energiát mozgósítani, amennyi a sikerhez elengedhetetlen. Persze a második félidei szétesésük már a múlt részét képezi.

– Megbeszéltük a hétvégén történteket, immár a szerdai csatára fókuszálunk, s tisztában vagyunk azzal, hogy most is nehéz dolgunk lesz – mondta Mérész Csaba vezetőedző. A békésiek jó játékosállománnyal rendelkeznek, valószínűleg ellenük is megizzadunk. Ugyanakkor bízom a srácokban, hogy most aztán a Vetési gimnáziumban odateszik magukat. Az alap, hogy – ha netán nem is megy a játék – hatalmas szívvel harcoljanak. A múltkorinál sokkal nagyobb erőbedobással kell viaskodnunk, többet futnunk, egyszerűen nem hiányozhat belőlünk az átütőerő. Védekezésben még szigorúbban akarunk játszani, támadásban pedig felgyorsulni és jobban összpontosítani. Minden győzelem sokat számít, számunkra pedig valamennyi bajnoki rendkívül fontos. Jöjjenek hát a helyi sportbarátok és szurkoljanak nekünk, az első diadalunk kivívásához!

Tabella
Férfi kosárlabda NB I/B Piros-csoport
1. OSE Lions 41
2. HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 38
3. Tehetséges Fiatalok Basketball 37
4. Nyíregyháza Blue Sharks 36
5. Vasas Akadémia 34
6. PVSK-Kronosz Kiadó 32
7. MTK Törökbálint 33
8. MEAFC 33
9. Nagykőrösi Sólymok KE 32
10. Budapesti Honvéd SE 31
11. Calle Pubfood Békés 28
12. Vásárhelyi Kosársuli 28
13. Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 28
14. Bonyhádi KSE 28
utolsó módosítás 2018. március 19. 21:22
tovább »