Tisztesen helyt állt a VLS a DVTK ellen

  • VLS Veszprém
  • 2017.09.19
  • 15:59
Az élvonalbeli DVTK továbbjutása egy percig sem volt kérdéses a Magyar Kupában, a Veszprém mégis derekasan küzdött, s csak három gólt kapott riválisától.

Rég nem látott érdeklődés fogadta az NB I-es Diósgyőr veszprémi vendégjátékát a labdarúgó Magyar Kupa első fordulójában. A vendég gárdát több tucat szimpatizánsa is elkísérte. A több mint 330 km-es utat vállaló miskolci drukkerek jókedvűen énekeltek, táncoltak, jól érezték magukat a néhol csepergő, olykor szakadó esőben is. A média is komoly figyelmet szentelt a mérkőzésnek, megtelt a sajtópáholy, de a hazai szurkolók is szép számban kilátogattak az eseményre.

Nem sokat teketóriáztak a vendégek, akik rögtön az első perc végén veszélyes fejessel indítottak. Mikler azonban könnyedén vette magához a labdát. Három perccel később már a Veszprém rohamozott, amely szögletig is jutott.

6. perc: Jobb oldali beadást követően Szarka lőtt a hálóba, korán megszerezte a vezetést a miskolci rivális (0-1). Felocsúdnia sem maradt ideje a VLS-nek: az újabb jobb oldali beadást Forgács pofozta a hálóba közvetlen közelről (10. perc: 0-2).

15. perc: Szarka adott forintos labdát Makrai elé, aki a hosszú alsót célozta meg, Mikler ért bele bravúrral. A kipattanóra Szarka érkezett, de ezt is védte a mieink hálóőre.

Érezhetően megnyugtatta a kétgólos előny a vendégeket, visszaesett a mérkőzés irama. Lélegzetvételhez jutott a VLS, huszonöt perc játék után szögletet sikerült kiharcolni. A sarokrúgást Kitl vágta ki a veszprémi támadók orra elől. Kár érte, ebben több volt.

30. perc: Szarka fejese nem sokkal ment el a felső sarok mellett. Az utolsó tizenöt percben is vendég lábakon vándorolt többet a labda. A mieink ígéretes szabadrúgásig, a DVTK szögletekig jutott. Több gól azonban nem esett az első játékrészben.

51. perc: Makrai ugrott ki, s vezette a labdát a tizenhatoson belülre, Mikler tette a dolgát: szögletre mentett. Három perccel később is akadt dolga a veszprémi portásnak, Nagy lövését hárította vetődve.

70. perc: Bárdos verte meg emberét és tört be ellenállhatatlanul a büntető területre, jól megnézte a kaput, erőteljes lövése azonban jócskán mellé szállt.

Polareczki lőtt kapura veszélyesen, 87 percet kellett várni az első igazi hazai helyzetre, a nem túl erős lövés nem fogott ki Radoson.

89. perc: Ivánka fejére érkezett pontosan a labda szögletből. Megszerezte harmadik gólját a Diósgyőr 0-3.

A vendég tábor

Férfi labdarúgás, Magyar Kupa (a legjobb 64 közé jutásért):
VLS Veszprém–DVTK 0-3 (0-2)
Veszprém, Egyetemi Stadion 400 néző. Vezette: Dr. Kovács (Király, Bognár).
Veszprém: Mikler – Gulyás, Felber, Dobsa, Gunther (Szabó, 46.) – Bene, Boromisza, Kocsis (Reizinger, 60), Kókány – Bognár (Polareczki, 46.), Irmes. Vezetőedző: Orbán Tamás.
Diósgyőr: Rados ­– Nagy, Kocsis, Oláh, Bárdos – Eperjesi, Tóth (Tucsa, 83.), Kitl, Forgács – Makrai (Ternován, 64.), Szarka. Vezetőedző: Bódog Tamás.
Gólszerzők: Szarka (6.), Forgács (10.), Ivánka (89.).

Edzői értékelés

Orbán Tamás: ­– A DVTK annyit adott ki magából, ami ennek a meccsnek a megnyeréséhez kellett. Mi nem tudtunk veszélyt jelenteni az ellenfél kapujára, de nekünk a hétvégi bajnokira kell fókuszálnunk.

Bódog Tamás: – Elégedett vagyok a játékosaim hozzáállásával. Azt kértem tőlük, hogy vegyék komolyan ezt a meccset, s így is tettek.

Tabella
Férfi labdarúgás, NB III Nyugati csoport, 2017/18
1. Videoton FC II. 21
2. Érdi VSE 21
3. Kaposvári Rákóczi FC 19
4. Puskás Akadémia FC II. 19
5. FC Ajka 18
6. Csepel FC 17
7. Tarr Andráshida SC 16
8. Dunaharaszti MTK 14
9. III. Ker. TVE 14
10. BKV Előre 13
11. Pápai Perutz FC 12
12. VLS Veszprém 12
13. Pénzügyőr SE 10
14. THSE-Szabadkikötő 9
15. Csornai SE 6
16. Gyirmót FC Győr II. 4
utolsó módosítás tegnap 00:06
tovább »