Kézilabda: A hátország is megkezdi szereplését

  • kézilabda
  • 2017.09.14
  • 21:05
  • MTI
A Telekom U20-as együttese a Veszprémi KSE-vel karöltve az NB I/B-ben lép pályára, női kézilabdacsapatunk pedig a harmadik vonalban kezdi meg szereplését.

Szombaton mindkét veszprémi gárda megkezdi szereplését az átszervezés alatt álló másodosztályú férfi kézilabda bajnokságban. A Magyar Kézilabda Szövetség nemrégiben a második vonal színvonalának emelése mellett tette le voksát. Az élvonalbeli csapatok utánpótláscsapatait érintette a legérzékenyebben a döntés, melynek értelmében a korábbi U23-as korosztályt U20-asra fiatalították. A kieső helyek száma is megnőtt a 14 csapatos Nyugati-csoportban, mivel lépcsőzetes ütemben, a 2019/20-as idényre bevezetik az országos NB I/B-s sorozatot.

Az előző kiírás negyedik helyezettjétől, a „kis Telekomtól” meghatározó játékosok köszöntek el: Szita Zoltán kölcsönszerződéssel Balatonfüreden folytatja, Gyene Norbert Orosházára távozott, Szeitl Erik és Tóth Attila pedig Csurgóra igazolt. A szakvezetésbe egy korábbi veszprémi ikont, Gulyás Istvánt sikerült visszacsábítani. A Tombor Csaba–Gulyás István edzőpárosra tehát komoly feladat vár a Telekom U20-nál. A gárda reális célkitűzése a középmezőny elérése lehet.

A Veszprémi KSE a tizedik helyen fejezte be az előző kiírást. Pásztor István vezetőedző helyét Vágó Attila vette át, aki új kerettel vághat neki a szezonnak. A VKSE trénre az első hat hely valamelyikére várja alakulatát.

Mindkét fél idegenben, szombaton 18:00-kor lép pályára. A Telekom U20 az előző kiírás bronzérmeséhez, a PLER-Budapesthez utazik,Vágó Attilék pedig Százhalombattán szerepelnek.

A királynék városának NB II-es női kézilabdacsapata kilépett a Veszprémi Egyetemi Sport Club kötelékeiből, s Veszprém Pannon SE néven, önálló egyesületként folytatja szereplését. A szakítás nem teljes az Egyetem és az új klub között, ahol továbbra is fiatal középiskolások, egyetemisták alkotják Erdélyi Tamás vezetőedző játékoskeretét. A tét a női mezőnyben is nőtt az MKSZ átszervezése miatt, a veszprémiek célkitűzése az élmezőny megközelítése a harmadosztályban. A Veszprém Pannon SE szintén idegenben, Mosonszolnokon indítja a bajnokságot (szombat 18:00).

Tabella
Férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2017/18
1. AGROFEED ETO SZESE 8
2. PLER-Budapest 8
3. VECSÉS SE ÉL-TEAM 8
4. NEKA 7
5. Szigetszentmiklósi KSK 7
6. Balatonfüredi KSE U20 6
7. Veszprémi KKFT 5
8. Telekom Veszprém U20 5
9. Pécsi VSE 4
10. Grundfos Tatabánya KC U20 4
11. KK Ajka 3
12. Tatai AC 3
13. Százhalombattai KE 2
14. Csurgói KK U20 0
utolsó módosítás 2017. október 15. 23:59
tovább »