Idén is a feljutásért rohamoznak kosarasaink

  • Hoya-Pannon Egyetem Veszprém
  • 2017.09.08
  • 18:51
Az újjászervezett második vonalban is a feljutásért küzd a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kosárlabdacsapata, melynek otthona, a Vetési gimnázium sportcsarnoka új talajt kapott.

Péntek délután a Vetési Albert Gimnáziumban tarott sajtótájékoztatót a veszprémi kosárlabdacsapat. Naményi Miklós, a klub első embere örömmel jelentette be, hogy újabb egy évvel meghosszabbították szponzorációs szerződésüket a névadó szponzorral, a HOYA lencsegyártócéggel.

Naményi Miklós

A cég képviseletében Bácskai László kereskedelmi igazgató leszögezte: töretlenül hisznek abban, hogy az együttes elérheti célját, s feljuthat az élvonalba. – Hosszútávra tervezünk a kosarasokkal. Amennyiben kiharcolja a feljutást a gárda, készen állunk megemelni a támogatás összegét – tette hozzá.

Bácskai László

Hegedűs Gergely több mint tízéves kitérő után tért vissza a királynék városába. A rutinos játékos hangsúlyozta, nem levezetni tért haza, élvonalbeli tervei vannak régi-új együttesével. Kovács Soma, a gárda másik új szerzeménye is csatlakozott mondandójában a játékostárshoz. Kiemelte: olyan klubhoz szeretett volna igazolni, amely esélyes a feljutásra. Ezen egyesületek ajánlatai közül pedig a bakonyiaké emelkedett ki.

Rajtuk kívül még két fiatal tehetséggel is erősített a gárda: Pável Dániel a TF Budapesttől, Lógár Bence pedig Zalaegerszegről érkezett. Schéda Martin Hódmezővásárhelyről érkezik, aki hosszabb sérülése után építené fel magát Mérész Csaba alakulatában.

A csapat új játékosai: Kovács Soma, Lógár Bence, Pável Dániel, Schéda Martin, Hegedűs Gergely

A nyáron érkező Lakosa Ákos az itt töltött egy hónap során nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így szakmai okok miatt felbontotta kontraktusát a klub – tudtuk meg Naményi Miklóstól, aki azt is elárulta, dolgoznak Lakosa pótlásán.

– A cél továbbra is az arany, bajnokságot szeretnénk nyerni – erősítette meg a csapat célkitűzését a klubvezető újságírói kérdésre.

A honi másodosztály küzdelmeit alaposan átszervezték a hamarosan rajtoló szezon előtt. A korábbi keleti, nyugati csoportra osztott kiírást két országos kiterjedésű csoport váltja. A piros csoportba került a 2016/17-es szezon első tizennégy helyezettje, a zöldbe pedig az őket követő tizennégy gárdát sorolták be. Az alapszakaszt követően a piros szekció legjobb nyolc együttese kieséses rendszerben küzd meg a feljutást jelentő bajnoki címért.

Mérész Csaba

Mérész Csaba, a gárda vezetőedzője szerint nehéz megjósolni az átszervezett bajnokság erőviszonyait. – Gyorsabb játékot várok magunktól, az előző idényben nem feltétlenül voltam elégedett a sebességünkkel. Emellett meg kell tartanunk a stabil védekezésünket. A tizennégy csapatos országos divízió, több utazást, s keményebb erőpróbát ígér. Itt már nem lesz könnyű mérkőzésünk. Úgy vélem, ezzel a lépéssel nagyon közel került a bajnokság színvonala az élvonal alsó házához – összegzett.

Bemutatkozott az egyesület nemrégiben kinevezett utánpótlásvezetője, Kertész Zsolt is. A szakembertől megtudtuk, az idei évadban az U12-es lánycsapat már bajnoki rendszerben méretheti meg magát.

Baumgartner Lajos és Naményi Miklós

Ezt követően Baumgartner Lajos önkormányzati képviselő kosárdobással avatta fel a Vetési gimnázium felújított talaját. A képviselőtől megtudtuk, a fejlesztés mintegy 17 millió forintból valósult meg, melynek harminc százalékát fedezte a város. Naményi Miklós hozzátette, két mobillelátó telepítését tervezik a közeljövőben. Ideális esetben késő ősszel már 900 férőhelyesre bővíthetik a Vetési gimnázium sportcsarnokát.

Fotók: Kovács Bálint - vehirsport.hu