Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Bálint Gergő nem talált legyőzőre a Hungária Kupán

2017. augusztus 22. 19:46
Több futamgyőzelem mellett négy dobogós helyezést is elértek a Veszprémi Honvéd SE sportolói Magyarország legnagyobb szabású nyári tájfutó rendezvényén.

Az 1967-es megalapítása óta harmadik ízben újra Pécs környéke – Orfű és Abaliget térsége – adott otthont Magyarország legnagyobb szabású nyári tájfutó rendezvényének, a Hungária Kupa nemzetközi tájékozódási futó versenynek.

Angyal Dániel a dobogó harmadik fokán - Fotók: Kocsik ÁrpádAngyal Dániel a dobogó harmadik fokán - Fotók: Kocsik Árpád

Augusztus 8. és 12. között, öt egymást követő napon öt futamra került sor, de a sportolási lehetőségek sorát speciális versenyszámok (sörváltó, Trail-O, éjszakai és mobilos tájfutás) is gyarapították. A számos környékbeli kulturális- és szabadidős programlehetőség mellett a résztvevők az éppen akkor, az orfűi tavon zajló Sárkányhajó reggatán is részt vehettek.

Bálint Gergő aranyérmes lettBálint Gergő aranyérmes lett

– Érvényes, összetett végeredményhez a kupa valamennyi futamán hibátlanul kellett teljesíteni a gondosan megtervezett tájékozódási feladatokat, ami nagyfokú kihívást jelentett minden téren. A kánikula okozta fizikai többletmegterhelés mellett a terep sem volt éppen könnyű: a Mecsek töbrökkel, víznyelőkkel és szerteágazó, mély völgyekkel szabdalt részein kemény küzdelmeket folytattak a nevezők a hőséggel, a hegyoldalakkal és egymással – teljesítőképességük határait feszegetve – foglalta össze a verseny tapasztalatait Mérő Edit, a Veszprém Megyei Tájfutó Szövetség sajtóreferense.

Németh Zsoltné nyakába bronzérmet akasztottakNémeth Zsoltné nyakába bronzérmet akasztottak

Huszonhat ország közel 1400 versenyzője érkezett a színvonalas megmérettetésre, akik között a Veszprémi Honvéd SE tájfutói a remek helytálláson felül több futamgyőzelmet, valamint négy dobogós helyezést értek el.

Eredmények:

M12C: 1. Bálint Gergő
M14B: 3. Angyal Dániel
M14C: 3. Chmelik Levente
W45: 3. Németh Zsoltné

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.