Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nyolcan is dobogóra álltak

2017. augusztus 20. 12:49
A változatos terep mellett az időjárás viszontagságaival is megküzdöttek a Veszprémi Honvéd Sportegyesület tájfutói a Vértes Kupán.

A megyei és országos bajnokságsorozat „nyári szünetében” is több kisebb-nagyobb tájékozódási futó versenyt rendeznek az ország különböző pontjain. Az események közül a Veszprémi Honvéd Sportegyesület tájfutóinak részvétele és sikeres szereplése szempontjából kiemelkedik a Vértes Kupa kétnapos országos rangsoroló verseny.

Július második felében Tatabánya belterületén – egy teljesen új terepen – lakótelep és parkerdő jellegű részeken, helyi védettségű természetvédelmi terület érintésével került sor a rövidtávú futamra. A következő napon pedig Várgesztesen, a vár környékén, markáns domborzati formák és meredek, sziklás hegyoldalak között zajlott a normáltávú futam.

Fotó: Bálint MónikaFotó: Bálint Mónika

Mérő Edit, a Veszprém Megyei Tájfutó Szövetség sajtóreferense portálunknak elmondta: a megmérettetés a nyári versenyek várható időjárási eseményeinek teljes tárházát felvonultatta. A városban tikkasztó hőség, az ezt felváltó, forróságot enyhítő szemerkélő eső, míg a hegyen a vihar elvonulását követő, szaunabelsőket idézően párás erdő jelentett extra terhelést a futók számára.

A tájékozódási feladatok hibátlan teljesítése és összetett időeredményük alapján a veszprémi klubból nyolcan értek el dobogós helyezést.

Eredmények:

F12C: 1. Blaskó Benedek
F14B: 1. Bálint Ádám, 3. Bálint Gergő
F55A: 3. Kaptur József
N21BR: 2. Mérő Edit
N50A: 3. Kapturné Bíró Anna
Nyílt technikás: 1. Bálint Benedek, 2. Bálint Bence

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.