Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Taroltak Éles csapatai a XXI. Cell-kupán

2017. augusztus 12. 11:21
A Veszprémi KKFT U12-es, valamint az Éles Kézilabda Iskola (ÉKI) U14-es és U16-os fiúcsapata is aranyéremmel zárta a hagyományos nemzetközi kézilabdafesztivált.

Augusztus 6. és 11. között 21 ország 141 csapata küzdött a hagyományos nemzetközi kézilabdás fesztiválon, a XXI. Cell-kupán. Az együttesek öt korosztályban és tíz kategóriában mérték össze tudásukat Alsőörs, Balatonfüred, Várpalota és Veszprém kilenc sportcsarnokában, a döntőknek pedig idén is a Veszprém Aréna adott otthont.

A lányoknál a Veszprém Pannon SE (korábbi nevén: VESC) U14-es csapata a 19. helyen zárt, ugyanitt a Nemesvámosé lett az arany. A harmadosztályú rajtra készülő felnőtt gárda pedig bronzérmet szerzett a romániai Székelyudvarhelyi és a Büki TK mögött.

Fotó: ÉKIFotó: ÉKI

A fiúk mezőnyében eközben hatalmas veszprémi fölény alakult ki. A legkisebbeknél az Éles József tulajdonában álló Veszprém KKFT – Gyévai Iván edző irányításával – magabiztosan lépdelt a fináléig, ahol hatalmas fölénnyel nyert (23-11) a Sárospatak ellen.

Fotó: ÉKIFotó: ÉKI

Az Éles Kézilabda Iskola U14-es gárdájának sikeréhez sem férhetett kétség. Kovács György tanítványai az elődöntőben a német Göppingent (26-18), az aranycsatában pedig a Pick Szegedet (28-20) is nyolc góllal verték. A korosztály legjobbjának az Éki tehetségét, Fazekas Gergőt választották.

Fotó: ÉKIFotó: ÉKI

U16-ban is Éleséké lett a végső siker. A Pásztor István vezette csapat a fináléba kerülésért a Pick Szegedet verte nagy csatában (15-14), a másnapi döntőben a korosztályos kuvaiti válogatottat sikerült felülmúlnia (26-24). A negyedik hely a Veszprémi KKFT-é lett, melynek játékosa, Szmetán Máté érdemelte ki a legjobbnak járó különdíjat.

A felnőttek számára kiírt sorozatban a Balatonfüredé lett az aranyérem, a Török Lajos által dirigált Veszprémi KKFT pedig bronzérmes lett.

Az ötnapos viadal péntek este látványos gálával zárult az arénában. Képgalériánkat ITT találja.

A 2017. évi Cell-kupa dobogósai és a veszprémi csapatok helyezései

U12 lány: 1. Szeged SE, 2. VSK Dunaszerdahely „A” (szlovákiai), 3. Győri ETO KC Ikervár
U14 lány: 1. Bajnok SE Nemesvámos, 2. NEKA, 3. Debreceni SC, 19. Veszprém Pannon SE
U16 lány: 1. Angyalföldi Sportiskola, 2. ACS Transilvania Brasov (romániai), 3. MTK Budapest
U18 lány: 1.Mosm Tychy (lengyel), 2. VFL Günzburg (német), 3. Kisvárdai KC
Felnőtt női: 1. Székelyudvarhelyi NKK (romániai), 2. Büki TK, 3. Veszprém Pannon SE

U12 fiú: 1. Veszprém KKFT, 2. Sárospataki TC, 3. SG Krems / Langenlois (osztrák), 8. Éles KISE
U14 fiú: 1. Éles KISE „C”, 2. Pick Szeged, 3. Achalm – Nagold (német), 5. Éles KISE „B”, 15. Éles KISE „A”
U16 fiú: 1. Éles KISE, 2. Kuwait National Team (kuvaiti), 3. Pick Szeged, 4. Veszprém KKFT
U18 fiú: 1. Frisch Auf Göppingen (német), 2. Rév – Mikolik, 3. SKP Frydek Mistek (cseh)
Felnőtt férfi: 1. Balatonfüredi KSE, 2. Várpalotai Bányász SK, 3. Veszprémi KKFT

Galéria
XXI. Cell-kupa zárógála
Zatkalik Dávid
Domján Attila
további cikkek
Fazekas Gergő tíz gólt lőtt a lengyel elődöntőben kézilabda Fazekas Gergő tíz gólt lőtt a lengyel elődöntőben Fazekas Gergő tíz góllal járult hozzá az Orlen Wisla Plock 31-30-as győzelméhez a Górnik Zabrze otthonában a lengyel férfi kézilabda-bajnokság elődöntőjének első, hétfői mérkőzésén. tegnap 21:58 Vehír21 podcast: Nem csak a lelátón harcol a Telekom Veszprém vezérszurkolója Telekom Veszprém Vehír21 podcast: Nem csak a lelátón harcol a Telekom Veszprém vezérszurkolója A Veszprémi Szurkolói Egyesület vezetője, Gyurákovics István portálunk vadonatúj podcastjében a Vehír21-ben mesélt a vezérszurkolói szerepéről és az ehhez fűződő élményeiről. Latolgatta a Telekom Veszprém idei hazai és nemzetközi esélyeit, valamint beszélt a férfi kézilabda-válogatott olimpiai csoportjáról. Több más érdekes téma mellett szóba került a szurkolói közösség és a kézilabdaklub között tavaly év végén kialakult nézeteltérés és annak békés lezárása is. Valamint nálunk vallott először a széles nyilvánosság előtt súlyos betegségéről is. tegnap 22:51 Horvát szakember veszi át a veszprémi kézilabdacsapat irányítását Fejér-B.Á.L. Veszprém Horvát szakember veszi át a veszprémi kézilabdacsapat irányítását Az idény végén távozik az első osztályú kézilabda-bajnokságból kieső Fejér-B.Á.L. Veszprém éléről Danyi Gábor. A vezetőedzői feladatokat ősztől a horvát Dinko Dankovic veszi át. tegnap 19:36 Ilic Zoran öt gólja a Bundesligában kézilabda Ilic Zoran öt gólja a Bundesligában Ilic Zoran öt gólt lőtt a HSV Hamburg csapatában, amely házigazdaként 33-33-as döntetlent játszott a VfL Gummersbach együttesével a német férfi kézilabda-bajnokság vasárnapi játéknapján. 2024. április 21. 22:57

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.