Nem ijed meg a lehetőségtől

  • Telekom Veszprém
  • 2017.08.04
  • 12:22
Aron Palmarsson váratlan kiválása miatt már első veszprémi szezonjában komoly szerep hárulhat Győri Mátyásra. A Telekom húszéves újonca veszprémi munkába állása előtt osztotta meg várakozásait portálunkkal.

Ljubomir Vranjes irányítása alatt már javában zajlik Nagy Lászlóék idei felkészülése. A veszprémi keretnek azonban akad két igazolt hiányzója is. Ligetvári Patrik és Győri Mátyás ugyanis július 18. és 30. között az algériai U21-es vb-n képviselte hazánkat, jelenleg pedig egyhetes pihenőidejüket töltik.

Győri Mátyás

A mieink az ötödik helyen zárták a tornát, melynek álomcsapatában a Telekom újonca, Győri Mátyás is helyet kapott. ­– Az egyik szemem sír, a másik nevet ­– kezdte értékelését a Balatonfüredről érkező játékmester, aki előzetesen aláírta volna a világbajnoki ötödik helyezést. ­– Szerintem ez egy remek eredmény, visszagondolva mégis van bennem hiányérzet. Egy kicsit több szerencsével éremmel a nyakunkban zárhattuk volna le az utánpótlás világversenyek időszakát ­– tette hozzá.

Megjegyezte: a világbajnokság kiváló erőfelmérőnek bizonyult. ­– Ilyen magas színvonalú és hőfokú találkozókat nem minden nap játszhat az ember. A vb-n rá lehetett állni a mérlegre, rögtön kiderült, ki hány kiló. Rengeteget fejlődtünk Gyurka János kezei alatt ­– összegzett.

Hollandiának tíz gólt szórt Győri

Mint arról korábban beszámoltunk, a veszprémi együttes világklasszis irányítója, Aron Palmarsson nem jelent meg együttese első edzésén, az izlandira emiatt nem számít Vranjes mester a következő idényben. Így amennyiben nem érkezik újabb játékos erre a posztra, Lékai Máté mellett Győrire is nagyobb teher hárulhat a vártnál.

– Szerintem nem csak engem, mindenkit meglepetésként ért, ami Aron Palmarsson körül történik. Felkészültem arra, hogy a távozásával nagyobb szerep hárulhat rám. Örülök is az extra tehernek, igyekszem élni a lehetőséggel ­­– kommentálta izlandi kollegája kiválását az előző bajnokság gólkirálya, aki tisztában van azzal, hogy még bele kell erősödnie a bakonyi elitalakulatba.

– Először is fizikálisan kell fejlődnöm, emellett minél nagyobb rutint szeretnék szerezni a világ legjobbjaival szemben. Attól nem kell félni, hogy megszédítene a hirtelen jött siker, ugyanakkor azt várom magamtól, hogy meg fogom állni a helyem új csapatomban ­– húzta alá a felnőtt válogatottba is berobbant tehetség, aki azt is elárulta, Vranjes mester rohanós kézilabda-filozófiája közel áll a szívéhez.

A Telekom hazai címvédéseihez nem férhet kétség véleménye szerint, s akár már idén megjöhet az áttörés a Bajnokok Ligájában. – ­Minden adott a sikerhez a királynék városában, de így volt ez az elmúlt években is, amikor csak egy kis sportszerencse hiányzott a BL-győzelemhez ­– jegyezte meg.

A magyar kézilabda egyik legnagyobb értéke sportága elméleti oldalával is ismerkedik. ­­– A játék mellett a tanulást sem szeretném teljesen félretenni. Most edzői tanfolyamra járok, de a későbbiekben egyetemre is szeretnék jelentkezni ­– tekintett előre.

Tabellák
Férfi kézilabda NB I, 2017/18
1. B.Braun Gyöngyös 0
2. Balatonfüredi KSE 0
3. Ceglédi KKSE 0
4. CYEB Budakalász 0
5. Csurgói KK 0
6. Dabas KC VSE 0
7. Eger SBS Eszterházy 0
8. Ferencváros 0
9. Grundfos Tatabánya KC 0
10. MOL-Pick Szeged 0
11. Orosházi FKSE 0
12. Sport36-Komló 0
13. Telekom Veszprém 0
14. Váci KSE 0
utolsó módosítás 2017. augusztus 16. 11:29
tovább »
Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, 2017/18
1. Telekom Veszprém 0
2. Kielce 0
3. Paris Saint-Germain 0
4. Aalborg Handbold 0
5. Meskov Breszt 0
6. RK Celje 0
7. SG Flensburg-Handewitt 0
8. THW Kiel 0
utolsó módosítás 2017. augusztus 16. 11:21
tovább »