Nem ijed meg a lehetőségtől

  • Telekom Veszprém
  • 2017.08.04
  • 12:22
Aron Palmarsson váratlan kiválása miatt már első veszprémi szezonjában komoly szerep hárulhat Győri Mátyásra. A Telekom húszéves újonca veszprémi munkába állása előtt osztotta meg várakozásait portálunkkal.

Ljubomir Vranjes irányítása alatt már javában zajlik Nagy Lászlóék idei felkészülése. A veszprémi keretnek azonban akad két igazolt hiányzója is. Ligetvári Patrik és Győri Mátyás ugyanis július 18. és 30. között az algériai U21-es vb-n képviselte hazánkat, jelenleg pedig egyhetes pihenőidejüket töltik.

Győri Mátyás

A mieink az ötödik helyen zárták a tornát, melynek álomcsapatában a Telekom újonca, Győri Mátyás is helyet kapott. ­– Az egyik szemem sír, a másik nevet ­– kezdte értékelését a Balatonfüredről érkező játékmester, aki előzetesen aláírta volna a világbajnoki ötödik helyezést. ­– Szerintem ez egy remek eredmény, visszagondolva mégis van bennem hiányérzet. Egy kicsit több szerencsével éremmel a nyakunkban zárhattuk volna le az utánpótlás világversenyek időszakát ­– tette hozzá.

Megjegyezte: a világbajnokság kiváló erőfelmérőnek bizonyult. ­– Ilyen magas színvonalú és hőfokú találkozókat nem minden nap játszhat az ember. A vb-n rá lehetett állni a mérlegre, rögtön kiderült, ki hány kiló. Rengeteget fejlődtünk Gyurka János kezei alatt ­– összegzett.

Hollandiának tíz gólt szórt Győri

Mint arról korábban beszámoltunk, a veszprémi együttes világklasszis irányítója, Aron Palmarsson nem jelent meg együttese első edzésén, az izlandira emiatt nem számít Vranjes mester a következő idényben. Így amennyiben nem érkezik újabb játékos erre a posztra, Lékai Máté mellett Győrire is nagyobb teher hárulhat a vártnál.

– Szerintem nem csak engem, mindenkit meglepetésként ért, ami Aron Palmarsson körül történik. Felkészültem arra, hogy a távozásával nagyobb szerep hárulhat rám. Örülök is az extra tehernek, igyekszem élni a lehetőséggel ­­– kommentálta izlandi kollegája kiválását az előző bajnokság gólkirálya, aki tisztában van azzal, hogy még bele kell erősödnie a bakonyi elitalakulatba.

– Először is fizikálisan kell fejlődnöm, emellett minél nagyobb rutint szeretnék szerezni a világ legjobbjaival szemben. Attól nem kell félni, hogy megszédítene a hirtelen jött siker, ugyanakkor azt várom magamtól, hogy meg fogom állni a helyem új csapatomban ­– húzta alá a felnőtt válogatottba is berobbant tehetség, aki azt is elárulta, Vranjes mester rohanós kézilabda-filozófiája közel áll a szívéhez.

A Telekom hazai címvédéseihez nem férhet kétség véleménye szerint, s akár már idén megjöhet az áttörés a Bajnokok Ligájában. – ­Minden adott a sikerhez a királynék városában, de így volt ez az elmúlt években is, amikor csak egy kis sportszerencse hiányzott a BL-győzelemhez ­– jegyezte meg.

A magyar kézilabda egyik legnagyobb értéke sportága elméleti oldalával is ismerkedik. ­­– A játék mellett a tanulást sem szeretném teljesen félretenni. Most edzői tanfolyamra járok, de a későbbiekben egyetemre is szeretnék jelentkezni ­– tekintett előre.

Tabellák
Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, 2017/18
1. Paris Saint-Germain 18
2. SG Flensburg-Handewitt 14
3. Telekom Veszprém 13
4. THW Kiel 11
5. Kielce 8
6. Meskov Breszt 7
7. RK Celje 5
8. Aalborg Handbold 4
utolsó módosítás 2017. december 02. 21:03
tovább »
Férfi kézilabda NB I, 2017/18
1. Telekom Veszprém 26
2. MOL-Pick Szeged 24
3. Balatonfüredi KSE 22
4. Grundfos Tatabánya KC 20
5. Dabas KC VSE 14
6. Eger SBS Eszterházy 13
7. Csurgói KK 12
8. Sport36-Komló 12
9. CYEB Budakalász 11
10. Ceglédi KKSE 9
11. B.Braun Gyöngyös 8
12. Orosházi FKSE- LINAMAR 6
13. Váci KSE 4
14. Ferencvárosi TC 3
utolsó módosítás 2017. december 13. 22:10
tovább »