Nem ijed meg a lehetőségtől

  • Telekom Veszprém
  • 2017.08.04
  • 12:22
Aron Palmarsson váratlan kiválása miatt már első veszprémi szezonjában komoly szerep hárulhat Győri Mátyásra. A Telekom húszéves újonca veszprémi munkába állása előtt osztotta meg várakozásait portálunkkal.

Ljubomir Vranjes irányítása alatt már javában zajlik Nagy Lászlóék idei felkészülése. A veszprémi keretnek azonban akad két igazolt hiányzója is. Ligetvári Patrik és Győri Mátyás ugyanis július 18. és 30. között az algériai U21-es vb-n képviselte hazánkat, jelenleg pedig egyhetes pihenőidejüket töltik.

Győri Mátyás

A mieink az ötödik helyen zárták a tornát, melynek álomcsapatában a Telekom újonca, Győri Mátyás is helyet kapott. ­– Az egyik szemem sír, a másik nevet ­– kezdte értékelését a Balatonfüredről érkező játékmester, aki előzetesen aláírta volna a világbajnoki ötödik helyezést. ­– Szerintem ez egy remek eredmény, visszagondolva mégis van bennem hiányérzet. Egy kicsit több szerencsével éremmel a nyakunkban zárhattuk volna le az utánpótlás világversenyek időszakát ­– tette hozzá.

Megjegyezte: a világbajnokság kiváló erőfelmérőnek bizonyult. ­– Ilyen magas színvonalú és hőfokú találkozókat nem minden nap játszhat az ember. A vb-n rá lehetett állni a mérlegre, rögtön kiderült, ki hány kiló. Rengeteget fejlődtünk Gyurka János kezei alatt ­– összegzett.

Hollandiának tíz gólt szórt Győri

Mint arról korábban beszámoltunk, a veszprémi együttes világklasszis irányítója, Aron Palmarsson nem jelent meg együttese első edzésén, az izlandira emiatt nem számít Vranjes mester a következő idényben. Így amennyiben nem érkezik újabb játékos erre a posztra, Lékai Máté mellett Győrire is nagyobb teher hárulhat a vártnál.

– Szerintem nem csak engem, mindenkit meglepetésként ért, ami Aron Palmarsson körül történik. Felkészültem arra, hogy a távozásával nagyobb szerep hárulhat rám. Örülök is az extra tehernek, igyekszem élni a lehetőséggel ­­– kommentálta izlandi kollegája kiválását az előző bajnokság gólkirálya, aki tisztában van azzal, hogy még bele kell erősödnie a bakonyi elitalakulatba.

– Először is fizikálisan kell fejlődnöm, emellett minél nagyobb rutint szeretnék szerezni a világ legjobbjaival szemben. Attól nem kell félni, hogy megszédítene a hirtelen jött siker, ugyanakkor azt várom magamtól, hogy meg fogom állni a helyem új csapatomban ­– húzta alá a felnőtt válogatottba is berobbant tehetség, aki azt is elárulta, Vranjes mester rohanós kézilabda-filozófiája közel áll a szívéhez.

A Telekom hazai címvédéseihez nem férhet kétség véleménye szerint, s akár már idén megjöhet az áttörés a Bajnokok Ligájában. – ­Minden adott a sikerhez a királynék városában, de így volt ez az elmúlt években is, amikor csak egy kis sportszerencse hiányzott a BL-győzelemhez ­– jegyezte meg.

A magyar kézilabda egyik legnagyobb értéke sportága elméleti oldalával is ismerkedik. ­­– A játék mellett a tanulást sem szeretném teljesen félretenni. Most edzői tanfolyamra járok, de a későbbiekben egyetemre is szeretnék jelentkezni ­– tekintett előre.

Tabellák
Férfi kézilabda NB I, 2017/18
1. Telekom Veszprém 42
2. MOL-Pick Szeged 40
3. Grundfos Tatabánya KC 33
4. Balatonfüredi KSE 32
5. Sport36-Komló 22
6. CYEB Budakalász 20
7. Csurgói KK 18
8. Dabas KC VSE 18
9. Eger SBS Eszterházy 17
10. Ceglédi KKSE 14
11. Ferencvárosi TC 11
12. B.Braun Gyöngyös 9
13. Váci KSE 8
14. Orosházi FKSE- LINAMAR 6
utolsó módosítás 2018. március 14. 20:29
tovább »
Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, 2017/18
1. Paris Saint-Germain 23
2. Telekom Veszprém 18
3. SG Flensburg-Handewitt 18
4. THW Kiel 16
5. Kielce 15
6. Meskov Breszt 10
7. RK Celje 7
8. Aalborg Handbold 5
utolsó módosítás 2018. március 04. 21:41
tovább »