Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Universiade - Esküt tett a magyar küldöttség

2017. augusztus 3. 19:09 // Forrás: MTI
Ünnepélyes keretek között esküt tett csütörtökön a 29. nyári Universiadén szereplő magyar küldöttség.

Az egyetemisták és főiskolások augusztus 19. és 30. között Tajpejben sorra kerülő seregszemléjén az utóbbi negyven év legnagyobb magyar delegációja, 210 fő, közte 141 sportoló vesz részt.

Az Universiadéra utazó magyar sportolók eskütétele Budapesten, a Magyar Sport Házában 2017 augusztus 3-án. Az egyetemisták és főiskolások tajpeji versenyén 141 magyar sportoló vesz részt augusztus 19. és 30. között. MTI Fotó: Balogh ZoltánAz Universiadéra utazó magyar sportolók eskütétele Budapesten, a Magyar Sport Házában 2017 augusztus 3-án. Az egyetemisták és főiskolások tajpeji versenyén 141 magyar sportoló vesz részt augusztus 19. és 30. között. MTI Fotó: Balogh Zoltán

A Magyar Sport Házában tartott ünnepségen Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnöke arról beszélt, hogy az Universiade az olimpia után a második legnagyobb multisport esemény a világon. Tajvanon a 14 kötelező sportág mellett még hét lesz műsoron, a magyar színek képviselői 14 sportágban - asztalitenisz, atlétika, cselgáncs, golf, gyorsasági görkorcsolya, íjászat, kosárlabda, ritmikus gimnasztika, tekvondó, tenisz, torna, úszás, vívás, vízilabda - versenyeznek.

"Statisztikák bizonyítják, hogy aki Universiadét nyer, ötven százalék eséllyel olimpiai érmes is lesz. Ugyanakkor vannak, akiknek az Universiade-győzelem a pályájuk csúcsa" - hangsúlyozta Kiss Ádám.

"Álmai mindenkinek lehetnek, de azokat valóra váltani csak elkötelezettséggel lehet" - kezdte beszédét az esemény hivatalos bemutatkozó kisfilmjének megtekintése után Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, aki megemlítette, hogy az egykori magyar Universiade-győztesek, -érmesek közül többen lettek neves sportolók, sportvezetők a későbbiekben. Közülük jelen volt többek között Imre Géza, Sákovicsné Dömölky Lídia és Kamuti Jenő is.

A sportállamtitkár arról is beszélt, hogy a magyar kormány elkötelezett a sport iránt és kiemelten kezeli az ifjúság ügyét.

Az eskü szövegét a 19 éves Rózsa Dávid, kétszeres magyar bajnok golfozó, a küldöttség újonca és egyik legfiatalabb tagja mondta elő, majd Szabó Tünde átadta a csapatzászlót Kiss Ádámnak, a delegáció vezetőjének.

vehirsport.hu
további cikkek
Lang Ádám elképzelhetetlennek tartja, hogy a mostani idényben már ne játsszon klubjában labdarúgás Lang Ádám elképzelhetetlennek tartja, hogy a mostani idényben már ne játsszon klubjában Elképzelhetetlennek tartja, hogy a mostani idényben már ne lépjen pályára ciprusi klubcsapatában Lang Ádám, a magyar labdarúgó-válogatott védője, aki március végén szenvedett lábközépcsont-repedést egy edzésen. tegnap 23:21 Párizs 2024: lesz magyar bírópáros a kézilabdázóknál Párizs 2024 Párizs 2024: lesz magyar bírópáros a kézilabdázóknál A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) döntése értelmében magyar játékvezetői páros is közreműködik majd a párizsi olimpia kézilabdatornáján. 2024. április 25. 13:39 Veszprémben harcolhatja ki a vb-szereplést a magyar férfi kézilabda-válogatott férfi kézilabda-válogatott Veszprémben harcolhatja ki a vb-szereplést a magyar férfi kézilabda-válogatott A magyar férfi kézilabda-válogatott ugyanazzal a kerettel szerepel májusban a Litvánia elleni világbajnoki selejtezőn, amellyel márciusban Tatabányán kijutott a párizsi olimpiára. 2024. április 24. 20:03 Női kézilabda Eb: a törökökkel kezdenek a társházigazda magyarok női kézilabda-válogatott Női kézilabda Eb: a törökökkel kezdenek a társházigazda magyarok A török válogatott ellen lép pályára először a társházigazda magyar női kézilabda-válogatott a november-decemberi Európa-bajnokságon. 2024. április 24. 14:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.