Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

EYOF: új színvonalra emelte az eseményt a győri rendezés

2017. július 30. 11:27 // Forrás: MTI
Új színvonalra emelte a győri rendezésű Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) a következő ifjúsági olimpiákat - ezt hangsúlyozták a sportszakmai vezetők az esemény zárónapján tartott szombati sajtótájékoztatón.

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke kiemelte: az egész sportszerető világ figyelme néhány hete Magyarországra fókuszál a nagyszabású sportesemények miatt, amelyek közül az EYOF a legnagyobb szabású. Tíz sportágban, ötven ország több mint 2400 sportolója versenyez, akiket 1100 sportszakember munkája segít a sikeres szereplésben.

A MOB-elnök büszkeségét fejezte ki, hogy az ország első ötkarikás eseményét a város "soha nem látott színvonalon" rendezte meg a létesítmények, a szálláskörülmények, a lebonyolítás, a sportolói élmények és az étkeztetés területén.

MTI Fotó: Balogh ZoltánMTI Fotó: Balogh Zoltán

A sportvezető szerint az esemény azt is megmutatta azoknak az embereknek, akiknek régi vágya, hogy egyszer Budapest olimpiát rendezhessen, hogy "együtt mindenre képesek vagyunk".

Borkai Zsolt, Győr polgármestere, a szervezőbizottság elnöke hangsúlyozta, hogy az idei EYOF-fal mindenki sokkal gazdagabb lett, ez volt "minden idők legjobb" ifjúsági olimpiája. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy a 2020-as, tokiói nyári olimpián sok, most az EYOF-on résztvevő fiatal versenyez majd.

Joseph Cassar, az EYOF Győr 2017 koordinációs bizottság elnöke "a legjobb és a legnagyobb" jelzőkkel minősítette a győri rendezésű versenyt.

A sajtótájékoztatót követően Kulcsár Krisztián az MTI-nek elmondta, hogy a korábbi ifjúsági olimpiákhoz képest a mostani a magyar versenyzők szempontjából már most sokkal sikeresebb szereplés. Hozzátette, a kajak-kenu most került be az EYOF programjába, ami Magyarországon ma a legerősebb olimpiai sportág, ez pedig sokat hozzátett ahhoz, hogy eredményesen szerepeljen a magyar csapat.

"De akármilyen prognózis is volt a szívünkben, ez az eredmény messze túlszárnyalja az elképzeléseinket" - hangsúlyozta Kulcsár, aki arról is beszélt, hogy a versenyzők erősödése egyesületi és szövetségi szinten tovább folytatódik, a legnagyobb feladat most az lesz, hogy a korosztályos és a felnőtt mezőny között lévő nagy választóvonalat az ifjú tehetségek minél könnyebben és hamarabb át tudják lépni. "A sikeres EYOF rendezés pedig mindenképpen emeli a magyar sportmozgalom súlyát a Nemzetközi Olimpiai Bizottságban".

A zárónap előtt Magyarország 34 éremmel az éremtáblázat második helyén áll Oroszország mögött.

vehirsport.hu
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.