Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Az ötödik helyért mehet a Gyurka-csapat

2017. július 30. 11:10 // Forrás: MTI
Győri Mátyásék legyőzték Tunéziát az U21-es algériai kézilabda világbajnokságon, így az ötödik helyért meccselhetnek a Macedónia ellen.

Pénteken drámai küzdelemben, a hosszabbítás utolsó percében kapott góllal búcsúzott érmes reményeitől a magyar junior férfi kézilabda-válogatott. Gyurka János szövetségi edző együttese így az 5-8. helyért folytathatta a küzdelmeket a korosztályos világbajnokságon.

Fotó: IHFFotó: IHF

Az ötödik helyhez vezető út első állomása a szombat délutáni Tunézia elleni találkozó volt. Felváltva estek a gólok a találkozó elején (11. perc: 6-6). Ekkor magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a magyar együttes, amely 2-8-as szériával próbálta leszakítani ellenfelét (20. perc: 8-14). A játékrész utolsó harmadában csak három gólt szereztek a mienk, de így is sikerült három gólt megőrizniük az előnyből (14-17).

Térfélcserét követően 1-5-ös magyar, majd 5-0-s tunéziai etappal folytatódott a teljesen nyílttá váló meccs (41. perc: 21-22). Tóth és Győri góljaival tartotta magát a válogatott, de az afrikaiak ismét beerősítettek: 4-0-s rohammal a vezetést is átvették az utolsó negyed órára fordulva. Ahogy a világbajnokság során többször, ezúttal is meg tudott újulni a magyar együttes, amely 2-10-es szériájával el is döntötte a találkozó érdemi részét (58. perc: 28-34). A végén még dupláztak a tunéziaiak, de négygólos sikerükkel (30-34) vasárnap a magyarok szállhatnak harcba az ötödik helyért az oroszokat legyőző Macedónia ellen.

U21-es férfi kézilabda-világbajnokság, 5-8. helyért:
Tunézia–Magyarország 30-34 (14-17)
Chéraga, játékvezetők: Gasmi K., Gasmi R. (franciák).
Tunézia: Brahem, Ben Dhia, Memmich 4, Gouri 2, Ben Abdallah 7, Ayari, Saadallah, Ghachem 8, Hamed, Maaref 6, Ben Araar, Ben Chikh, Bouteffaha 1, Rmiki, Zaied 2 (1). Szövetségi edző: Mohamed Sebai.
Magyarország: Rózsavölgyi, Pásztor (kapusok), Molnár 1, Fekete D. 3, Varju 4, Ubornyák, Szakály 2, Füzi 1, Schmid, Ligetvári 6, Kovács M. 1, Szita 2, Gábor, Tóth A. 1, Győri 7 (2), Török 6. Szövetségi edző: Gyurka János.
Kiállítások: 4, ill. 18 perc
Hétméteresek: 3/1, ill. 2/2.

vehirsport.hu
további cikkek
Veszprémben harcolhatja ki a vb-szereplést a magyar férfi kézilabda-válogatott férfi kézilabda-válogatott Veszprémben harcolhatja ki a vb-szereplést a magyar férfi kézilabda-válogatott A magyar férfi kézilabda-válogatott ugyanazzal a kerettel szerepel májusban a Litvánia elleni világbajnoki selejtezőn, amellyel márciusban Tatabányán kijutott a párizsi olimpiára. tegnap 20:03 Momir Ilics: egy labda dönthet a negyeddöntőben Telekom Veszprém Momir Ilics: egy labda dönthet a negyeddöntőben Momir Ilics, a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője szerint egy labda dönthet a dán Aalborg HB elleni párharcban, a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. tegnap 19:53 Női kézilabda Eb: a törökökkel kezdenek a társházigazda magyarok női kézilabda-válogatott Női kézilabda Eb: a törökökkel kezdenek a társházigazda magyarok A török válogatott ellen lép pályára először a társházigazda magyar női kézilabda-válogatott a november-decemberi Európa-bajnokságon. tegnap 14:59 Ligetvári: Inkább ne lőjek gólt, de nyerjük meg a meccset! Telekom Veszprém Ligetvári: Inkább ne lőjek gólt, de nyerjük meg a meccset! A Telekom Veszprém csütörtökön este (18.45) a dán Aalborgot látja vendégül a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásán. Az idény eddigi legfontosabb, sorsdöntő derbijét megelőzően Ligetvári Patrik a vehir.hu kérdésére azt nyilatkozta, a higgadtság lehet a siker kulcsa. tegnap 12:50

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.