Közel végleges a veszprémi focicsapat kerete

  • VLS Veszprém
  • 2017.07.27
  • 07:05
Jobban áll a VLS Veszprém csapatépítése, mint egy évvel ez előtt ilyenkor. A megyeszékhelyen mindent elkövetnek, hogy elkerüljék a tavalyi csúfos kezdést. A cél a biztos bennmaradás a bő két hét múlva rajtoló NB III-ban.

Augusztus 12-én rajtol a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság. A mieink az előző kiírás tizedik helyezettjével, az Andráshidával csapnak össze Zalaegerszegen az első fordulóban. Orbán Tamás vezetőedző elmondta, közel végleges együttese kerete, mindössze egy-két játékossal szeretne erősíteni támadó pozícióban.

Orbán Tamás (archív fotó)

Dacára annak, hogy tavasszal remekeltek Orbán Tamás tanítványai, új csapatot kell építeni Veszprémben. Sokan remek teljesítményükkel váltottak jegyet új együttesükhöz, másoknak a tréner jelezte, hogy nem szeretné folytatni a közös munkát.

Az érkezők között kapusposzton jól csengő nevek írtak alá. A Telekom Veszprém hálóőrének öccse, Mikler Dániel és az egykori válogatott kapus fia, ifjabb Szűcs Lajos küzd majd meg a játéklehetőségért.

Mezőnyben is erősített a VLS: Boromisza Gábor felhagy a futsallal és visszatér a nagypályás játékhoz. Orbán Tamás belső középpályásként számít a rutinos játékosra. A Szigetszentmiklósról érkező Palkó Győző a védelem jobb oldalán jelenthet erősítést. Frierdrich Dávid – aki eddig a Dunaújváros futsalcsapatát erősítette – a középpálya közepére érkezik. A jobb oldali támadóként bevethető Irmes Dávid Gyirmótról érkezik. Polareczki Roland Hévízről írt alá, akire szintén a támadó harmadban számít Orbán Tamás. A veszprémi nevelésű támadó, Szabó Bence Csornáról igazol haza, Két friss igazolás kisebb sérüléssel bajlódik: az exsárvári Koós Patrik és Szenczi Bence (előző klubja: Illés Akadémia) is támadó játékos.

Öt ifista is a felnőtt kerethez csatlakozik: Rédling Csanád (jobb oldali védő), Kristály Patrik (középpályás), Hoffer Levente (középpályás), Mékli Miksa (támadó), Király Dávid (támadó).

– Az eddigi tesztmeccseink kiválóan rámutattak a hibáinkra, most azon dolgozunk, hogy ezeket kijavítsuk – tudtuk meg Orbán Tamástól, aki szerint jobban állnak, mint egy évvel ezelőtt, amikor az utolsó pillanatban alakult ki az együttes kerete. – Van még két és fél hetünk, úgy gondolom, hogy ennyi idő elég lesz ahhoz, hogy készen álljunk a rajtra – tette hozzá.

A VLS újoncai

Hátsó sor balról jobbra: Hoffer Levente, Irmes Dávid, Mikler Dániel, Szúcs Lajos, Mékli Miksa, Szabó Bence, Rédling Csanád.
Első sor balról jobbra: Palkó Győző, Boromisza Gábor, Friedrich Dávid, Király Dávid, Polareczki Roland, Kristály Patrik.

A klubnál maradtak: Dobsa Gergő, Kókány Péter, Gunther Zsolt, Felber Patrik, Simon Benjámin, Gulyás Gergő (hátvédek), Kocsis Gergő (középpályás), Bognár Bence (támadó).

Távoztak a klubtól: Hársfalvi András, Zelizi Patrik, Bene Zsombor, Krebsz Máté, Molnár Marcell, Szabó Patrik, Burcsik Martin, Sárosi Dániel, Szabó Levente, Büki Baltazár.

A VLS eddigi meccsei a felkészülési időszakban:

Mosonmagyaróvár–VLS Veszprém 4-1
VLS Veszprém–Mosonmagyaróvár 1-4
VLS Veszprém–Balatonfüredi FC 4-1 (1-0)
PMFC–VLS Veszprém 3-3 (1-3)
VLS Veszprém–Tihany 1-1 (1-0)
Ajka–VLS Veszprém 2-2 (1-2)
VLS Veszprém–Hévíz 3-0 (0-0)

A veszprémiek további programja az NB III rajtja előtt:
Július 29. (szombat): Videoton II–VLS Veszprém
Augusztus 2. (szerda): Gyirmót II– VLS Veszprém
Augusztus 4. (péntek): Monor–VLS Veszprém

A NB III Nyugati csoportjának mezőnye a 2017/2018-as idényben: III. kerületi TVE, Ajka, BKV Előre, Csepel, Csorna, Dunaharaszti, Érdi VSE, Gyirmót FC Győr II, Kaposvár, Pápa, Pénzügyőr, Puskás Akadémia FC II, Tarr Andráshida, THSE-Szabadkikötő, VLS Veszprém, Videoton FC II


Zalaegerszegen kezd a VLS

Elkészült a labdarúgó NB III 2017/18-as szezonjának őszi programja. A veszprémiek augusztus 12-én az Andráshida ellen rajtolnak, egy héttel később pedig a Vidi II érkezik az Egyetemi Stadionba.

Tabella
Férfi labdarúgás, NB III Nyugati csoport, 2017/18
1. Érdi VSE 6
2. FC Ajka 6
3. THSE-Szabadkikötő 6
4. Kaposvári Rákóczi FC 4
5. III. Ker. TVE 4
6. Csepel FC 3
7. Tarr Andráshida SC 3
8. Puskás Akadémia FC II. 3
9. Gyirmót FC Győr II. 3
10. Videoton FC II. 3
11. Pénzügyőr SE 3
12. Dunaharaszti MTK 1
13. BKV Előre 1
14. Pápai Perutz FC 0
15. VLS Veszprém 0
16. Csornai SE 0
utolsó módosítás ma 13:31
tovább »