Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A legjobb tizenhat között a juniorok

2017. július 24. 11:47
A Dél-Korea elleni fölényes győzelmével kiharcolta a nyolcaddöntőbe jutást a magyar junior férfi kézilabda-válogatott az algériai világbajnokságon.

A vasárnap késő este rendezett találkozó elején – Ligetvári Patrik vezetésével – ellépett a magyar együttes Dél-Koreától. A 12. percben már héttel vezettek a mieink (3-10), ám a játékrész vége előtt még látótávolságon belül maradt az ázsiai alakulat (15-20).

Fotó: IHFFotó: IHF

Fordulást követően is rengeteg gól esett. Gyurka János szövetségi edző legénysége tíz perc alatt tízre hizlalva a magyar fórt, amivel el is döntötte a két pont sorsát (40. perc: 20-30). A vége tízgólos siker lett, mellyel a legjobb tizenhat közé jutott az alakulat.

A magyar válogatott hétfőn (19.00) a Feröer-szigetek ellen zárja a csoportkört, a tét a csoport harmadik helye.

Férfi kézilabda U21-es világbajnokság, A-csoport, 4. forduló:
Dél-Korea–Magyarország 30-40 (15-20)
Magyarország: Rózsavölgyi, Pásztor (kapusok), Ligetvári 8, Fekete 6 (1), Győri M. 5, Török Á. 5, Schmid 4, Varjú 3, Füzi 3, Kovács M. 3, Ubornyák 1, Szita 1, Gábor 1, Molnár, Szakály
Kiállítások: 4, ill. 24 perc.
Hétméteresek: 5/5, ill 1/1.

A csoport állása: 1. Németország 8 p, 2. Norvégia 8 p, 3. Feröer-szigetek 4, 4. Magyarország 4 p, 5. Dél-Korea 0 p, 6. Chile 0 p.

vehirsport.hu
további cikkek
Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Erről jut eszembe… Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Egy régi sportos bölcsesség szerint a mérkőzés utolsó pillanatában kell vezetni, mert akkor az ellenfélnek már nincs ideje egyenlíteni. Mintha ennek a mondásnak az életképességét akarták volna igazolni csütörtökön este a Veszprém Arénában a házigazda Telekom játékosai, akik a dán Aalborg elleni férfi kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén hatgólos hátrányból feltámadva csak egyszer vezettek a hatvan perc során, a dudaszó pillanatában (32-31). ma 7:51 Utolsó másodperces góllal nyert a Veszprém a BL-negyeddöntőben! Telekom Veszprém Utolsó másodperces góllal nyert a Veszprém a BL-negyeddöntőben! A házigazda Telekom Veszprém hatgólos hátrányból felállva 32-31-re nyert a dán Aalborg Handbold ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtök esti, első felvonásán. A visszavágót jövő szerdán 18.45-kor rendezik Dániában. tegnap 20:24 Párizs 2024: lesz magyar bírópáros a kézilabdázóknál Párizs 2024 Párizs 2024: lesz magyar bírópáros a kézilabdázóknál A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) döntése értelmében magyar játékvezetői páros is közreműködik majd a párizsi olimpia kézilabdatornáján. tegnap 13:39 Veszprémben harcolhatja ki a vb-szereplést a magyar férfi kézilabda-válogatott férfi kézilabda-válogatott Veszprémben harcolhatja ki a vb-szereplést a magyar férfi kézilabda-válogatott A magyar férfi kézilabda-válogatott ugyanazzal a kerettel szerepel májusban a Litvánia elleni világbajnoki selejtezőn, amellyel márciusban Tatabányán kijutott a párizsi olimpiára. 2024. április 24. 20:03

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.