Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hozták a kötelezőt Chile ellen a juniorok

2017. július 22. 10:48
Megszerezte első győzelmét a junior férfi kézilabda-válogatott az algériai U21-es világbajnokságon.

Nyolc-hármas villámrajttal rögtön a találkozó elején jelezték a magyarok, hogy Chile ellen bejelentkeztek első sikerükért a tornán (10. perc: 8-3). A folytatásban összekapta magát a dél-amerikai válogatott támadásban, de a mieink is élen jártak a gólszerzésben, így a szünetre fordulva maradt az ötgólos különbség (18-13).

Győri Mátyás egy gólt lőtt Chilének (archív fotó)Győri Mátyás egy gólt lőtt Chilének (archív fotó)

A térfélcserét követően 5-1-es szériával nyitottak Győri Mátyásék (23-14). Hatékony védekezésének köszönhetően rendre indításgólokat tudott szerezni Gyurka János szövetségi edző együttese, amely Ubornyák révén a negyvenedik percben már tízzel ment. A vége kiütéses, tizenhat gólos győzelem lett. Folytatás vasárnap (21:00) Dél-Korea ellen.

Férfi U21-es világbajnokság, Algéria, A-csoport, 3. forduló:
Magyarország–Chile 39-23 (18-13)
Chéraga, játékvezetők: Krichen, Makhlouf (tunéziaiak).
Magyarország: Rózsavölgyi, Pásztor (kapusok), Fekete D. 6 (1), Füzi 5, Gábor 1, Győri 1, Kovács M. 2, Ligetvári 1, Molnár 4, Schmid 2, Szakály 5, Szita, Tóth A. 2 (1), Török 1, Ubornyák 3, Varju 3. Szövetségi edző: Gyurka János.
Chile: Parada 1, Canton (kapusok), Aguilera, Arancibia 2, Avendano 3, Baumann 1, Cabrera, Codina 1, Correa, Gomez, Hernandez 6, Johnson 1, Lopez 4, Porta 3, Toro Quieroz, Vidal. Szövetségi edző: Mateo Garralda.
Kiállítások: 6, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 2/2, ill. 4/2.

A csoport állása: 1. Németország 6, 2. Norvégia 6, 3. Feröer-szigetek 4, 4. Magyarország 2, 5. Dél-Korea 0, 6. Chile 0 pont.

vehirsport.hu
további cikkek
Kentin Mahé: Elfáradtam, hangom semmi! Telekom Veszprém Kentin Mahé: Elfáradtam, hangom semmi! Nem csak az őrületes fordítás és az utolsó másodperces győzelem miatt marad emlékezetes a Telekom Veszprém csütörtök esti BL-negyeddöntője: a dán Aalborg elleni derbin a keretből kimaradó olimpiai bajnok francia irányító, Kentin Mahé az O-szektorból támogatta társait. ma 10:41 Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Erről jut eszembe… Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Egy régi sportos bölcsesség szerint a mérkőzés utolsó pillanatában kell vezetni, mert akkor az ellenfélnek már nincs ideje egyenlíteni. Mintha ennek a mondásnak az életképességét akarták volna igazolni csütörtökön este a Veszprém Arénában a házigazda Telekom játékosai, akik a dán Aalborg elleni férfi kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén hatgólos hátrányból feltámadva csak egyszer vezettek a hatvan perc során, a dudaszó pillanatában (32-31). ma 7:51 Utolsó másodperces góllal nyert a Veszprém a BL-negyeddöntőben! Telekom Veszprém Utolsó másodperces góllal nyert a Veszprém a BL-negyeddöntőben! A házigazda Telekom Veszprém hatgólos hátrányból felállva 32-31-re nyert a dán Aalborg Handbold ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtök esti, első felvonásán. A visszavágót jövő szerdán 18.45-kor rendezik Dániában. tegnap 20:24 Párizs 2024: lesz magyar bírópáros a kézilabdázóknál Párizs 2024 Párizs 2024: lesz magyar bírópáros a kézilabdázóknál A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) döntése értelmében magyar játékvezetői páros is közreműködik majd a párizsi olimpia kézilabdatornáján. tegnap 13:39

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.