Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A magyar nyíltvízi úszók 15 ezer dollárt kerestek

2017. július 21. 21:23 // Forrás: MTI
A magyar nyíltvízi úszók összesen 15 ezer dollár pénzdíjban részesültek a vizes világbajnokságon elért helyezéseik alapján. Rasovszky Kristóf kereste a legtöbb pénzt 6500 dollárral.

A szervezők tájékoztatása szerint az első nyolc részesült pénzdíjban, a magyaroknak pedig a női öt kilométer kivételével minden számban volt versenyzőjük a legjobbak között, amire korábban nem akadt példa. Ennek köszönhetően a pontversenyben hetedik helyen zárt a hazai csapat.

Novoszáth Melinda, Rasovszky Kristóf, Juhász Janka és Gyurta Gergely - MTI Fotó: Szigetvári ZsoltNovoszáth Melinda, Rasovszky Kristóf, Juhász Janka és Gyurta Gergely - MTI Fotó: Szigetvári Zsolt

Az összeállítás alapján Rasovszky Kristóf kereste a legtöbb pénzt 6500 dollárral, ugyanis 5 kilométeren hetedik, 10 kilométeren ötödik lett, míg a csapatversenyben hetedikként végzett társaival. Olasz Anna 5000 dollárral gazdagodott, miután 10 kilométeren nyolcadikként, 25 kilométeren pedig ötödikként zárt. A medencés versenyekben is érdekelt Gyurta Gergely 2500, míg Novoszáth Melinda és Juhász Janka 500 dollárnak örülhetett.

A nyíltvízi úszók balatonfüredi versenyei pénteken zárultak a világbajnokságon.

vehirsport.hu
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.