Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Folytassa, Rasovszky Kristóf!

2017. július 17. 14:58
A kiválóan sikerült öt kilométeres táv után a tíz kilométeres olimpiai számban is a legjobb nyolc közé jutna a Balaton Úszó Klub kiválósága a balatonfüredi nyíltvízi vb-n.

Bravúrosan kezdte meg világbajnoki szereplését Rasovszky Kristóf, aki szombaton a hetedik helyen ért célba 5 km-en. Edzője, Szokolai László is elégedetten nyilatkozott a vehirsport.hu-nak hétfőn délelőtt. Mint mondta, sem benne, sem tanítványában nincs hiányérzet amiatt, hogy a célfotó Kristófot hozta ki hetediknek a rendkívül szoros befutóban. – A célunk az volt, hogy Kristóf első felnőtt világversenyén a legjobb nyolcba kerüljön, ezt pedig sikerült teljesíteni – tette hozzá.

Rasovszky Kristóf úszik a balatonfüredi vb-n - Archív fotó MTIRasovszky Kristóf úszik a balatonfüredi vb-n - Archív fotó MTI

A Balaton Úszó Klub Veszprém kitűnősége kedden (10.00) a nyíltvízi úszás klasszikus, olimpia versenyszámában, 10 km-en folytathatja remek szereplését. – Mivel a 10 km-es táv olimpiai szám, itt még komolyabb mezőny gyűlik össze. Igazi nagyágyúk ellen száll vízbe Kristóf a számára talán kedvezőbb távon – tekintett előre a holnapi viadalra Szokolai, aki szerint bravúros teljesítmény lenne, ha tanítványa ismét a legjobb nyolcban végezne.

A Lovassy gimnázium diákját még négy alkalommal láthatjuk versenyezni. Kedden tehát 10 km-en indul, csütörtökön az 5 km-es váltóban, pénteken pedig a 25 km-es távon áll rajthoz Balatonfüreden. Július 29-én a fővárosba „költözik”: a Duna Arénában az 1500 méteres gyorsúszás selejtezőjében ugrik majd medencébe.

Az embert próbáló program azt a célt szolgálja, hogy „kikristályosodjon”, melyik szám fekszik a legjobban a fiatal sportolónak – tudtuk meg Szokolai Lászlótól, aki kiemelte, a magyar úszócsapat a lehető legjobb körülmények között pihenhet és edzhet a további kihívásokra.

Zatkalik Dániel
további cikkek
Mocsai Tamás: az akadémiai rendszer jól működik kézilabda Mocsai Tamás: az akadémiai rendszer jól működik Mocsai Tamás, a Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) ügyvezetője szerint a sportágban az akadémiai rendszer országszerte jól működik, ezt bizonyítja az is, hogy a magyar férfi és női válogatott is kijutott a párizsi olimpiára. tegnap 22:48 Úszó Eb: negyvenegy fős magyar csapat, három veszprémivel úszás Úszó Eb: negyvenegy fős magyar csapat, három veszprémivel Negyvenegy fős lesz a magyar csapat júniusban a belgrádi Európa-bajnokságon: a medencés szakágban 15 férfi és 18 női versenyző, a nyílvízi viadalokat illetően négy-négy sportoló várja a kontinensviadalt. A keretben a Balaton ÚK Veszprém háro kiválósága, Rasovszky Kristóf, Betlehem Dávid és Sárkány Zalán is ott van.  2024. április 18. 20:40 Női kézilabda Eb: ismét egy csoportban a svédekkel a magyar válogatott női kézilabda-válogatott Női kézilabda Eb: ismét egy csoportban a svédekkel a magyar válogatott A magyar női kézilabda-válogatott a svéd, az észak-macedón és a török válogatottal szerepel együtt a debreceni A csoportban a téli magyar-osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokságon. 2024. április 18. 20:28 Futsal felkészülési torna: vereséggel zártak a magyarok Somorján magyar futsalválogatott Futsal felkészülési torna: vereséggel zártak a magyarok Somorján A magyar futsalválogatott kedden 3-1-re kikapott a csehektől a Szlovákiában rendezett nemzetközi felkészülési tornán. 2024. április 17. 21:44

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.