Állami forrásból, városi önerő nélkül épülhet az uszoda

  • úszás
  • 2017.07.14
  • 18:38
  • vehir.hu - Söge
Állami beruházásban épül meg és állami fenntartásban működik majd az új városi uszoda – jelentették be pénteken.

– A több mint egy évvel ezelőtt megkötött Modern Várososok Program együttműködésben újabb lépcsőfokhoz érkeztünk – fogalmazott Ovádi Péter, a Fidesz-KDNP választókerületi elnöke a pénteki sajtótájékoztatón. Emlékeztetett: a közelmúltban már bejelentették az állatkert fejlesztésének tervét, majd a Petőfi Színház felújításának ütemezése jelent meg a Magyar Közlönyben, ezúttal pedig az uszodaépítésről tudnak hírt adni, amire több mint 5,7 milliárd forintot különített el a kormány, ami nemzetgazdaságilag kiemelten fontos beruházássá nyilvánította a projektet, ami biztosítja az ütemterv tarthatóságát is.

Ovádi Péter

– Pár hónappal ezelőtt mutattuk be az uszoda megvalósíthatósági tanulmányát – vette át a szót Porga Gyula polgármester. Mint mondta, a korábban elfogadott négymilliárd forintot a kormány megemelte. Az uszodában egy 50x25 méteres, tízpályás versenymedence, egy 25x12,5 méteres edzőmedence, egy változó vízmélységű tanmedence és egy gyermekmedence, valamint wellnessrészleg, öltöző, vizesblokkok találhatók majd.

Porga Gyula

Fontos volt, hogy az uszoda teljesítse a FINA előírásait, így nemzetközi úszórendezvények helyszíne lehessen. Az uszoda hármas célt szolgál, hogy az élsport, a szabadidősport és az úszásoktatás bázisa legyen.

Az eddigiekhez képest újdonság, hogy a beruházó nem a város, hanem a Nemzeti Sportközpont lesz, aki a fenntartói feladatokat is ellátja majd.

Így fest a látványterv

Az előzetes menetrend szerint ez év második felében a területrendezés, előkészítés, jogerős építési engedély megszerzése a feladat. A közbeszerzést 2018 elején írják ki, a kivitelezés a második félévben kezdődhet meg, és egy év után, 2019 harmadik negyedévében történhet meg a műszaki átadás és a használatba vétel.