Lefocizta a VLS a Füredet

  • VLS Veszprém
  • 2017.07.11
  • 21:18
Kedd délután pörgős megyei rangadót játszott az NB III augusztusi startjára készülő veszprémi focicsapat. A vendég fürediek csak elvétve jelentettek veszélyt a négyet vágó, kísérletező VLS-re.

A bakonyi alakulat két hete kezdte meg felkészülését a harmadosztályú küzdelmekre. A csapat alapos átalakuláson megy keresztül, a klubvezetés jelenleg is a nyolc-tíz távozó játékos pótlásán fáradozik.

Képgalériánk megtekintéséhez kattinson a fotóra!

Ennek megfelelően a megye I-ben szereplő Balatonfüred FC elleni felkészülési mérkőzésen is a tesztelés játszotta fő szerepet. Orbán Tamás tizenkilenc játékost is pályára küldött a kedd délutáni felkészülési mérkőzésen. Köztük volt a veszprémi nevelésű, tapasztalt NB I-es focista, Iszlai Bence is, aki a Veszprémnél kért és kapott edzési lehetőséget. A VLS kapujában ismerősen csengő nevek bizonyíthattak: az első félidőben a Telekom Veszprém kapusának öccse, Mikler Dániel védett. A második játékrészben pedig a Ferencvárossal bajnoki címet nyerő hálóőr fia, ifjabb Szűcs Lajos kapott lehetőséget.

Az első komolyabb akciót a vendégek jegyezhették a nyolcadik percben: Gulyás az utolsó pillanatban bikázta ki a labdát a gólvonalról.

Tíz perccel később Polareczki került ziccerbe, öt méterről eleresztett kapáslövése azonban jócskán fölé szállt.

A 39. percben elszámolták magukat a füredi hátvédek, Vincze jobb oldali beadását Bognár Bence váltotta gólra 1-0.

A félidő vége előtt Polareczki növelhette volna az előnyt, az utolsó védőt ugyan megverte, azonban kiszorított helyzetből nem tudott túljárni a vendég portás eszén.

Nem sokkal a térfélcsere után Gunther állt oda a veszprémi szabadrúgáshoz, szerencsés lövésébe vélhetően Bognár is belekotort. Ami biztos, a labda becsorgott a nagyot bakizó Fogarasi hálójába 2-0.

Veszprémi kontra végén született a harmadik gól: Polareczki ezúttal már nem hibázott, megverte védőjét, s a kapuba bombázott (60. perc: 3-0).

Nem sokkal később duplázott a Hévízről érkező támadó. Bognár kínálta meg jó labdával Polareczkit, aki fejjel is eredményes tudott lenni 4-0.

A hajrában végül szépíteni tudtak a tópartiak: VLS Veszprém–Balatonfüredi FC 4-1.

Férfi labdarúgás, felkészülési mérkőzés:
VLS Veszprém–Balatonfüred 4-1 (1-0)
Veszprém, Schönherz pálya 150 néző.
Veszprém: Mikler Dániel – Palkó Győző, Gulyás Gergő, Felber Patrik, Kókány Péter – Koós Patrik, Iszlai Bence, Kovács Zoltán, Vincze Viktor – Bognár Bence, Polareczki Roland. Cserekén beálltak: Szűcs Lajos (kapus), Szenczi Bence, Gunther Zsolt, Perger Máté, Hoffer Levente, Varga Győző, Király Dávid, Rédling Csanád. Vezetőedző: Orbán Tamás.
Balatonfüred: Fogarasi Attila – Reznyák Patrik, Krén Ákos, Pálfi Róbert, Emperger László, Rápó Csanád, Imre István, Lattenstein Norbert, Mató Gergő, Szabó Patrik, Kakasi Gellért. Vezetőedző: Beszédes Sándor.
Veszprémi gólszerzők: Bognár Bence (39.), Gunther Zsolt (49.), Polareczki Roland (60., 65.)

Tabella
Férfi labdarúgás, NB III Nyugati csoport, 2017/18
1. Érdi VSE 14
2. Videoton FC II. 12
3. Puskás Akadémia FC II. 10
4. Kaposvári Rákóczi FC 10
5. Tarr Andráshida SC 9
6. THSE-Szabadkikötő 9
7. III. Ker. TVE 8
8. FC Ajka 7
9. Csepel FC 7
10. Dunaharaszti MTK 7
11. BKV Előre 7
12. Csornai SE 6
13. VLS Veszprém 6
14. Pénzügyőr SE 6
15. Pápai Perutz FC 3
16. Gyirmót FC Győr II. 3
utolsó módosítás 2017. szeptember 16. 19:12
tovább »