Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Extrém feladatok várták a tájfutókat

2017. július 8. 14:05
A Veszprémi Honvéd Sportegyesület (VHSE) tájfutói nagyszerűen teljesítettek a nyílt középtávú országos egyéni, valamint váltóbajnokságon.

Június utolsó hétvégéjén Miskolc-Bükkszentlászlón, valamint a miskolci vadaspark környezetében rendezték meg Magyarország 2017. évi nyílt középtávú országos egyéni, valamint váltóbajnokságát, amelyre közel 800 versenyző érkezett az ország minden régiójából, illetve néhányan külföldről is.

Az ezüstérmes váltó csapat tagjai - Fotók: Bálint MónikaAz ezüstérmes váltó csapat tagjai - Fotók: Bálint Mónika

Mérő Edit, a Veszprém Megyei Tájfutó Szövetség sajtóreferense portálunknak elmondta: a rendezők kifejezetten extrém tájékozódási feladatokat állítottak a bajnokság résztvevői elé. A tipikusabb, Bükk-hegységre jellemző (sziklákkal, vízmosásokkal és óriási víznyelőkkel tarkított) közepesen meredek hegyoldalak mellett a pályák többfelé alig futható bokorerdőkön, és olyan fás ligetekből és bozótfoltokból álló valóságos labirintusokon vezettek keresztül, amelyekből kitalálni is művészet volt. Az ellenőrző pontok egy részét pedig ilyen helyeken kellett megkeresni, nem kis fejtörést okozva a versenyzőknek.

A rekkenő hőség és a roppant nehéz tájékozódási feladat alaposan meg is szórta a mezőnyöket. A Veszprémi Honvéd Sportegyesület képviselői közül mégis többen olyan sikeresen vették az akadályokat a selejtezőben, hogy délután a kategóriánkénti legjobb huszonnégynek kijáró „A” döntőben indulhattak. Közülük Wieder Ilona dobogós helyen, míg további három versenyző bajnoki pontszerző helyen végzett.

Eredmények:
N60A: 2. Wieder Ilona
N45A: 4. Németh Zsoltné
F14E: 5. Kovács Márk
F75A: 6. Vass Tibor

A másnap még nagyobb hőségben, ám jóval klasszikusabb tájékozódási feladatokat jelentő terepen megrendezett váltóbajnokság is sikeresen zárult a klub számára: két csapat is ezüstérmesként állhatott a dobogóra, míg másik öt csapat értékes bajnoki pontokkal gyarapította a VHSE tájfutó szakosztályát.

Wieder Ilona a dobogó második fokánWieder Ilona a dobogó második fokán

Eredmények:
F14A: 2. VHS (Kovács Márk, Bálint Ádám, Angyal Dániel)
N145A: 2. VHS (Németh Zsoltné, Wieder Ilona, Széplaki Erika), 5. VHS-2 (Böröczkyné Makai Anna, Mérő Edit, Kaszásné Boa Ágnes)
N16A: 4. VHS (Papp Viktória, Lantai Boróka, Mérő Dominika)
F18A: 5. VHS (Tokai-Kiss Bálint, Bálint Benedek, Bácskai Péter)
F105A: 6. VHS (Barát János, Bálint Bence, Gaschler Gábor)
N14A: 7. VHS (Bácskai Eszter, Tokai-Kiss Zsófia, Lantai Lili)

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.