Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Gyémánt Liga szintű verseny lett a Gyulai Memorial

2017. július 8. 11:47
A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) sportolói is helytálltak a székesfehérvári Gyulai István Memorial atlétikai nagydíjon.

A hét elején Székesfehérváron gyűlt össze az atlétika sportág krémje, ahol közel száz világbajnoki és olimpiai érem gazdája mérte össze tudását. A viadal rangját jól jelzi, hogy összpontszámban megelőzte a Gyémánt Liga-sorozat oslói állomását is.

A Gyulai Memorial keretében rendezték meg az ifjúsági liga (U18) kalapácsvető számait is. A VEDAC-osok közül Barcza Balázs szerepelt a legjobban, aki 62,13 méteres dobásával a dobogó második fokára állhatott fel.

A Magyar Szuper Liga sorozatban 3000 méteres akadályfutásban két veszprémi atléta is dobogóra állhatott: Szalai Benjámin 9:09.95-ös idejével a második helyen zárt, Nick Márton 9:25.56-os ideje pedig a harmadik helyhez volt elég.

A jövő hétfőn kezdődő lengyelországi U23-as Európa-bajnokságra három főt kandidál a VEDAC. Kiss Gergő 800 méteres, Szögi István pedig 3000 méteres síkfutásban indul, Somogyi Anett pedig 3000 méteres akadályfutásban próbál szerencsét Bydgoszcz-ban.

Németh Attila (archív fotó)Németh Attila (archív fotó)

A Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) korábbi döntésének értelmében terrorfenyegetettség miatt nem indulhatnak a magyar sportolók a július 12-én kezdődő kenyai ifjúsági világbajnokságon. A VEDAC két sportolója, Barcza Balázs kalapácsvető és Bedegi Bence diszkoszvető így hiába állnak közel a vb-szint teljesítéséhez, lemaradnak a viadalról.

A VEDAC ügyvezetője, Németh Attila elmondta, a saját utánpótlásukból szeretnének építkezni, s számos lépést tettek annak érdekében, hogy a jövőben minden korosztályban, s a felnőttek között is bajnokai legyenek az egyesületnek.

A nemrégiben felavatott gerelypályával tovább szélesült a sportpaletta. Emellett új utánpótlás-nevelési szisztémát honosított meg az egyesület. Tizenhárom éves korig minden gyerek egy alap atlétikai képzést kap, amelyben minden sportág alapjait megadják a fiataloknak. – Aki ezt követően is velünk marad, az specializálódhat valamelyik szakágra. Aki pedig esetleg más sportágnál köt ki, azt biztos alapokkal tudjuk elengedni ­­– tette hozzá.

Zatkalik Dániel
további cikkek
Nyolc aranyérmet szerzett az SVSE SVSE Nyolc aranyérmet szerzett az SVSE A szeszélyes április mostanában a szeles, esős, hűvös arcát mutatja, de ez sem riasztotta el a legkisebb SVSE-s atlétákat, hogy megmutassák, mire képesek: a veszprémiek az április 20-án rendezett VI. Kis Károly Emlékversenyen nyolc aranyérmet szereztek. tegnap 12:41 Negyedszer rendeztek hegyi ob-t atlétika Negyedszer rendeztek hegyi ob-t Idilli zöld környezetben, viszont annál nehezebb és küzdelmesebb pályán rendezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) közösen az idei hegyifutó félmaratoni magyar bajnokságot. 2024. április 19. 15:35 Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Veszprém vármegyében rendezik a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság három sportágának versenyét, így a vívásét, az atlétikáét, valamint a triatlonét, méghozzá a Pannon Egyetem, a VEDAC, a VESC, a Spirit SC és a Tapolca Vívóklub összefogásának köszönhetően. Az eseményeket beharangozó sajtótájékoztatót szerda délelőtt tartották a Pannon Köztérben. 2024. április 18. 14:40 Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC atlétika Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC Negyedik alkalommal ad otthont Szentgál és környéke vasárnap a nyílt hegyifutó félmaratoni országos bajnokságnak, amelyet a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) bonyolíthat le. 2024. április 5. 10:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.